Sport

Kiütéses magyar siker a Volvo Kupán

A magyar férfivízilabda-válogatott 11-6-ra győzte le Kanadát Székesfehérváron, a Volvo Kupa első napján.

Szívós Mártont nem lehetett lenyomni (Fotó: MTI)

Székesfehérváron rendezik a napokban a vízilabda Volvo Kupát, a mieink Olaszország, Kanada és Németország ellen készülnek fel a január közepén esedékes Európa-bajnokságra. Elsőként a juharleveles gárdával csaptak össze a Kemény-legények, szűk egy perc után pedig már nálunk volt az előny, Madaras Norbert bombája vágódott a lécről a képzeletbeli gólvonal mögé.

Nem sokáig örülhettünk, Nicolas Constantin-Bicari egalizált, Aaron Feltham találata után pedig már a tengerentúliaknál volt az előny. Biros Péter és Varga Dénes gondoskodott róla, hogy újra nálunk legyen az előny (utóbbi kettőt is hintett), ám az ellenfél továbbra sem hagyta magát és mínusz kettőről is egalizált, 4-4 volt az állás a második negyed közepén. A nagyszünetre aztán már megnyugtató előnyben vonulhattunk, Kiss Gergely, Steinmetz Ádám majd a nemzeti együttesbe hosszú kihagyás után visszatérő Kásás Tamás köszönt be.

Kemény Dénes mutatja a helyes irányt (Fotó: MTI)

A pauza után Steinmetz centerezett ismét remekül, majd a mieink sorra szép védekezéssel vették el Kanada kedvét a játéktól. Azért ezt a játékrészt sem úsztuk meg kapott gól nélkül, erről Kevin Graham gondoskodott, aki emberelőnyből mattolta Baksa Lászlót. Megbosszultuk mindezt, nem is akárhogy, a negyed végéig ugyanis előbb Török Béla, majd Biros dobása talált utat a hálóba, először vezettünk öt találattal.

A záró etap sokáig nem láthattunk gólt, igaz a kanadaiak egy kapufával riogattak. Kemény Dénes becsülettel kevergette a lapokat, majd Kásás talált be újra, a rutinos pólós pedig a vendégvédők sűrűjéből, fordulásból bombázott a kapuba. A végén Feltham szépített, ám a mieink így is 11-6-ra nyertek.

Turzai Gábor és a kapus Decker Attila ezen az összecsapáson debütált a magyar válogatottban.

A játéknap másik mérkőzésén vaskos meglepetés született, a világbajnok olaszok ugyanis 9-8-ra kikaptak Németország legjobbjaitól.

Eredmények – VI. Volvo Kupa
Magyarország – Kanada 11-6 (3-2, 4-2, 3-1, 1-1)
A magyar góldobók: Varga Dénes, Steinmetz Á., Biros, Kásás 2-2, Madaras, Kiss G., Török 1-1
A másik mérkőzésen:
Németország – Olaszország 9-8 (1-3, 2-3, 3-0, 3-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik