Sport

Két napos kosárlabda ünnep Újszegeden

barok-istvan
barok-istvan

2012. 01. 06. 22:09

Szombaton nagyüzem lesz az újszegedi Sportcsarnokban. Ott rendezik ugyanis kora délutántól a 3. Dr. Hepp Ferenc Emléktorna elődöntőit.

A százkét éve Békés városában született sporttudós, sportdiplomata emlékének állított versenysorozat számít tulajdonképpen az igazi Magyar Kupának, hisz a versenykiírás szerint csak magyar játékosok szerepelhetnek a versenysorozatban. Sőt az esélyegyelőség jegyében az első ligás csapatoknál csupán 23 év alattiak szerepelhetnek. Szegedre tulajdonképpen haza jön a Kupa, hisz első alkalommal is a Tisza parti metropolis adott otthont a négyes döntőnek. A szegedi női csapat akkor még a Szeviép nevét viselte, s megnyerte a tornát. Tavaly a bronzmeccsen a Sopront legyőzve harmadik lett, s a harmadik kiírás négyes döntőjében ismét hazai pályán játszhatnak a mieink, immáron ABCOM Szeged KE néven.
A négyes döntőben csupán a Szekszárd az első ligás csapat, a szegediek a soproniak és a Fradi második gárdája is az amatőr ligában, vagy ha úgy jobban tetszik az NB I/B-ben szerepel.
A mieink a Fradi utánpótlását jelentő FTC II-vel játszanak, Akiket az őszi bajnokin 78-70-re vertek. Igaz azon a meccsen még játszott Lengyel Dalma a hazaiak irányítója is, Akinek a súlyos könyök sérülése miatt kérdéses a játéka. Ennek ellenére a döntőbe várjuk a lányokat.
A torna programja a következő: Szombat:
Fél háromkor: Sopron-Szekszárd, háromnegyed ötkor: ABCOM-Szeged-FTC II.
Vasárnap: Negyed tíz: bronz meccs, fél tizenkettőkor: döntő, fél kettőkor eredményhirdetés melyen Békés polgármestere is díjat ad át, sőt a névadó sportdiplomata fia is részt vesz.
A szombati második elődöntő után sem kell azonban hazamenniük a szurkolóknak, hisz a férfi NBI egyik veretes csapata játszik este negyed nyolctól a Naturtex SZTE Szedeák csapatával a tavaszi idény első fordulójában.
A paksi Atomerőmű az utóbbi tíz év egyik sikercsapata többször nyert bajnokságot és Magyar Kupát. Erre mondja a fáma, az ilyen csapatot még akkor is érdemes megnézni, ha nem sok esély mutatkozik a legyőzésére. Viszont az is igaz, hogy a Kecskemét is esélyesként érkezett Szegedre.
Ráadásul a paksiakkal januárban a szombatival együtt háromszor csapnak össze a szegediek, hisz a vakszerencse, vagy inkább szerencsétlenség az Atomerőművel hozta össze a mieinket a Magyar Kupában is. Tizennyolcadikán, Pakson, huszonötödikén, Szegeden találkoznak a felek. De most mi csak a szombat estire koncentráljunk. Reméljük a fiúk is ezt teszik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.