Sport

Jégkorong: Győzelemre fel!

Folytatni akarja a jó sorozatot a SAPA Fehérvár

Eddig három alkalommal találkozott a SAPA Fehérvár AV 19 csapata a Moser Medical Graz 99ers együttesével, és minden összecsapás után győzelemmel zártak a kék-fehérek. Pénteken kora este idén utoljára csapnak össze, méghozzá az ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A fehérváriak sikeresen megvívott idegenbeli turné után vannak, hiszen nyertek Villachban (4-0), és pontot raboltak Klagenfurtban (3-4).

„Elég nehéz lenyelni, hogy 3-1-es vezetés után vesztettünk, pedig olyan közel voltunk a sikerhez. Feltétlenül jó, hogy három pontot gyűjtöttünk két meccsen, bízom abban, hogy sérültjeink közül néhányan felgyógyulnak, mert szükség van mind a négy sorunkra.” – nyilatkozta Kevin Primeau a SAPA vezetőedzője. Ellenfelük a tabella kilencedik helyén áll, és élethalálharcot vív a play-offba kerülésért. A legutóbbi fordulóban szabadnaposak voltak, így valamivel pihentebben érkezhetnek az „Ördögkatlanba”.

Kétségtelen, hogy a fekete-fehérek soraiban tapasztalt és képzett játékosok vannak, akik ellen egyáltalán nem lesz könnyű a pontszerzés. Főképpen arra kell figyelni a Fehérvári Ördögöknek, hogy a vendégcsapat erőssége a letámadás. Mindenesetre kérdéses még, hogy jégre léphet-e múlt heti agyrázkódása után Kovács Csaba, ám az egészen biztos, hogy Eric Johansson továbbra is a maródiak listáját erősíti. Orbán Attila, és Nagy Gergő felgyógyult betegségéből, és Adam Munro is a szakmai stáb rendelkezésére áll. Arról azonban, hogy ő áll-e a ketrec előtt a 17.30-kor kezdődő találkozón, vagy az utóbbi mérkőzéseken jól teljesítő Bálizs Bence, majd később döntenek. A SAPA Fehérvár számára fontos lenne a győzelem, hiszen az ötödikek, a rájátszásig már csak ötször lépnek pályára, a biztos hatba jutáshoz, pedig még égetően szükségük van a pontokra.   

Káldor András

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik