Sport

Visszatér a legenda

Három év kihagyás után visszatér a pályára Károlyi Andrea, az összesen 15 bajnoki és kupaaranyat szerzett sokszoros válogatott kosárlabdázó.

Hét magyar bajnoki cím, nyolc kupagyőzelem. Ez Károlyi Andrea mérlege. Ez első kupaaranyat éppen abban az egyesületben szerezte, ahol most három év után reaktiválja magát. A 36 éves klasszis játékos nevelőegyesületében, a tabellán jelenleg utolsó előtti helyen álló BSE-ben lép újra parkettre.

Hogy mennyire szerették a szurkolók Károlyi Andreát? Íme!

“Első aranyérmemet az 1995-ös Magyar Kupa-elsőségért a Városmajorban szereztem. Nyolc szép idényt töltöttem el itt” – nyilatkozta az MTI-nek csütörtökön a pécsiekkel kétszeres Euroliga-bronzérmes bedobó. “Tavaly a klub serdülőcsapatával foglalkoztam, amikor talán októberben, a felnőtt csapat diósgyőri meccsének félidejében megkérdeztem Nagy Dóra szakosztály-igazgatót, hogy mi lenne, ha visszatérnék. Csak egy kósza ötlet volt, korábban poénból esett róla szó. Aztán elkezdtem edzeni-dobálni, de igazán a futással gyűlt meg a bajom, azt sosem szerettem.”

Ami a kilátásokat, terveket illeti, Károlyi leszögezte: nem tud és nem is akar úgy játszani, mint fénykorában. “Lassan 37 éves vagyok, úgyhogy elsősorban kiegészítő embernek szállok be a csapatba. Most egy győzelemnél és 13 vereségnél tartunk, és a magam részéről akkor is elégedett leszek, ha nulla pontot szerzek egy győztes meccsen” – mondta a bedobó, aki elképzelhető, hogy már a BSE szombati bajnoki mérkőzésén pályára lép.

Végül egy meccsvégi félpályás tripla az Olaszoknak

Ajánlott videó

Olvasói sztorik