Sport

Példátlan fehérvári összefogás: Hozz egy eurót Te is!

A SAPA Fehérvár AV19 szurkolói gyűjtésbe kezdetek csapatukért.

Igaznak tűnik a mondás: „A bajban ismerszik meg az ember!” Kétségtelen, hogy mióta nyilvánosságra került a SAPA Fehérvár AV 19 – Red Bull Salzburg mérkőzésén történt nézőtéri atrocitás, napok óta más sem lehetett hallani, hogy a szurkolók majd a klub segítségére sietnek, amennyiben megbüntetik a Volánt. Szerdán meghozta döntését az osztrák liga fegyelmi bizottsága, amelyben szigorú, ám még így is aránylag méltányos ítéletet hozott.

3000 eurós büntetéssel sújtotta a klubot, erre aztán csütörtökön délelőtt már sajtóközleményben reagált a fehérvári szurkolók közössége. „Mi – a Sapa Fehérvár AV19 szurkolói – az elmúlt évek során többször is jelesre vizsgáztunk összefogásból. A tegnapi nap folyamán kiderült, hogy az EBEL fegyelmi bizottsága 3000 euróra büntette az egyesületet a Red Bull Salzburg elleni mérkőzésen történt incidens miatt. Fogjunk össze most is és segítsünk szeretett klubunknak! A 01.06-i (péntek) Graz 99ers és a 01.13-i (péntek) Olimpija Ljubljana elleni hazai találkozók alatt „Hozz egy eurót te is!” néven gyűjtést szervezünk. Ha mindenki csak egy eurónyi összeget szán rá, meglesz a büntetés összege! Az adományokat a bejáratnál elhelyezett urnába várjuk.”

Kocsis Julianna a szurkolók képviseletében nyilatkozott. „Nem sokat gondolkodtunk, csupán annyi előzte meg, hogy a szurkolói csoportok, illetve a szurkolói klub vezetői – a Blue Brothers Jégkorong Szurkolói Klub Egyesület, a Blue Line Region, a Fehérvár Ördögi Kör, valamint az Ice Boys Fehérvár – összeültek, és egyetértettek ezzel a döntéssel. Teljes mellszélességgel állunk ki az ügy mellett.” Nem szabad elfelejteni, hogy két évvel ezelőtt, amikor hasonlóan nagymértékű (2500 euró) büntetést kapott a klub – két játékosa Ryan Bonni, és David Couture verekedése, és szabálytalansága miatt – ugyancsak szurkolói összefogással rendkívül gyorsan sikerült összegyűjteni ezt az összeget. Vajon ezúttal is ebben reménykednek? – kérdeztük. „Nem arra megyünk, hogy mindenki minél több pénzt adjon, hanem a sok kicsi sokra megy, elvében gondolkodunk, így nagyon bízunk abban, hogy mihamarább összejön az összeg.” – hangsúlyozta.

Sokakban megfogalmazódott, hogy mi történne akkor, ha az a bizonyos fekete sapkás fiatalember bármelyik Volán szimpatizánssal összefutna? „Elég nehéz kérdés, sokan feltették ezt nekünk.” – fogalmazott a szurkolók szóvivője. „Ha velünk szembe jönne, se hiszem, hogy bármilyen atrocitás érné részünkről, hanem azzal segítenénk a klubot, hogy átadnánk.”   

Káldor András

Ajánlott videó

Olvasói sztorik