Sport

Jégkorong: Zsebbevágó büntetés

Összeült az osztrák jégkorong liga (EBEL) fegyelmi bizottsága, és megtárgyalta a december 30.-i SAPA Fehérvár AV 19 - Red Bull Salzburg bajnokin történt nézőtéri atrocitást.

Mint emlékezetes a találkozó utolsó perceiben egy palánk melletti verekedés hevében egy fekete sapkát viselő férfi átnyúlt a palánkon, és fejbe vágta Robert Davisont, a vendégek kanadai védőjét. A bizottság döntése értelmében, mivel a klubnál korábban nem merültek fel a biztonsággal kapcsolatos problémák, enyhítették a maximálisan kiszabható 15 ezer eurós büntetési tételt, és 8 ezer eurós büntetést szabtak ki. Ebből 3 ezer eurót kell a klubnak kifizetnie, a fennmaradó 5 ezer eurót a bizottság három hónapra felfüggesztette.

Új támadó az Ördögöknél

Többen is sérüléssel bajlódnak a SAPA Fehérvár AV 19 keretében, ráadásul a csapat kapitánya, a 189-szeres válogatott Tokaji Viktor vállsérülése, és napokon belül sorra kerülő műtétje miatt a szezon hátralevő mérkőzésein már nem állhat Kevin Primeau vezetőedző rendelkezésére. Így a fehérvári klub – annak ellenére, hogy jelentős anyagi gondokkal küzd – a bekk helyére egy fiatal kanadai támadót szerződtetett. A 26 esztendős Chad Klassen az ECHL-ben szereplő Idaho Steels együttesétől igazol a koronázó város csapatához. Idei mérlege mindenesetre figyelemre méltó, hiszen 27 meccsen 32 pontot ért el. Nem szabad elfelejteni, azt sem, hogy a csatár a Fehérvári Ördögöknél nagyszerűen bemutatkozó, és a góllövőlista második helyén álló Derek Ryan csapattársa volt az Alberta Egyetem gárdájában. A játékos csütörtökön érkezik új állomáshelyére, szerződése, pedig a 2011–2012-es szezon hátralévő részére, valamint a 2012–2013-as szezonra szól.

Káldor András

Ajánlott videó

Olvasói sztorik