Sport

Verrasztó Dávidot eltiltották

A verekedős botrányba keveredett úszó klasszist a szövetség fegyelmi bizottsága tiltotta el, de az olimpián részt vehet.

Kapcsolódó cikkek

Mint ismert, Verrasztó Dávid vegyesúszó klasszis a rövidpályás Európa-bajnokságot követően egy összejövetelen megütötte Gyurta Gergelyt, a magyar csapat másik oszlopos tagját, gyorsúszót.

A renitens versenyzőnek már nem ez volt az első fegyelmiügye, korábban kimutatott a közönségnek a budapesti Eb-n.

A Magyar Úszó Szövetség szerdán nyilvánosan ismertette döntését a szövetség Komjádi uszodai tanácstermében, ahol  a fegyelmi eljárás alá vont úszó, s több versenyzőtárs jelenlétében hangzott el a hivatalos verdikt, a versenyzőt háromnegyed éves eltiltással súlytották, amit két év próbaidőre felfüggesztettek, sőt, Verrasztó csak akkor vehet részt az év eleji külföldi edzőtáborozáson, ha befizet fél millió forintot.

A határozat nem jogerős, a Jövő SC 23 éves versenyzője 15 napon belül fellebbezhet.

A rövidpályán Európa-bajnok Verasztó Dávid a határozathozatal ismertetése után jelezte: nem kíván semmit sem mondani.

Szabó Tünde, a MÚSZ főtitkára szerint súlyos büntetés született: “A háromnegyed év akkor is jelentős, ha két esztendei próbaidőre felfüggesztve kapta Dávid. Az ítélet preventív, vagyis nevelő hatású, s remélem, ezzel le is zárult az eset, a felek egymás között rendezték az ügyet.”

A fegyelmi tanács indoklása szerint Verrasztó sportemberhez méltatlan magatartást tanúsított, viselkedésével a MÚSZ érdekeit is megsértette. A testület enyhítő körülményként értékelte a versenyző megbánását, továbbá hogy elismerte felelősségét, s elnézést kért. Súlyosbító tényezőnek tekintette ugyanakkor, hogy Verrasztó Dávid már korábban is tanúsított kifogásolható magatartást, a 2010-es margitszigeti Eb-n például célba érkezés után kimutatott a közönségnek.

Ajánlott videó