Sport

Megszűnik a legnépszerűbb pókeres tv-műsor

Pénzügyi nehézségek miatt a lekerül az amerikai GSN képernyőjéről a népszerű High Stakes Poker.

Nagyjából a Fekete Péntek tette be a kaput a legnépszerűbb pókeres tv-műsorok között emlegetett High Stakes Pokernek, mely 2012-ben már nem indít új évadot a GSN-en – írja a Poker.hu.

2006-ban indult hódító útjára az amerikai GSN műsorán a High Stakes Poker, az első évadban olyan híres játékosok vettek részt a lényegében kamerák előtt játszódó cash game partin, mint Daniel Negreanu, Phil Ivey és Doyle Brunson, a további évadokban még olyan sztárok ültek asztalokhoz, mint Gus Hansen, Phil Galfond, Patrik Antonius, Jennifer Harman és Tom „durrrr” Dwan.

Az első hat évad hatalmas sikert aratott, felejthetetlen partik, igazi izgalmak voltak láthatóak, a hetedikre azonban már előjöttek a nehézségek, összeveszett a két szponzorcég a Full Tilt Poker és a PokerStars, így a hetedikben már csak a PokerStars profijai lehettek ott a műsorban.

A végső döfést a Fekete Péntek hozta el a műsor számára, ami az online pókercégek teljes kivonulását jelentették az amerikai piacról, így még kevesebb érdeklődés övezte a High Stakes Pokert, a folyamatos pénzügyi nehézségeket pedig nem sikerült megoldani, így végül a műsor a hetedik évadával ért véget.

A HSP-hez hasonlóan nem lesz több Poker After Dark, The Big Game és NBC Heads Up Poker Championship sem, melyek mögött egy-egy pókerterem állt, egyelőre a leghíresebb versenysorozat, a World Series of Poker azonban nincs veszélyben, a meghosszabbított szerződés szerint 2014-ig még biztosan látható lesz az ESPN sportcsatornán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik