Sport

Foci: Új idény, új edző a Szeged 2011-nél

Január negyedikét új fejezet nyílik a szegedi NB II-es labdarúgó csapat életében.

Végleg lezárul az őszi indulás neuralgikus része, a kispadról elköszönt a volt másodedző is, s egy előbb szűkülő, majd újra töltött kerettel neki vágnak az új idénynek.

Na, de elég a rébuszokból. Azt tudjuk, hogy ősszel elküldték a csapattól Kolozsvári János vezetőedzőt, Batik Bencét és Gellért Gábort. Orosz Márk is a Fradiba tart, ahova egyébként Batik már elkötelezte magát. A mai napon Magyar György és Puskás Csaba felmondott, vagyis a szegedi foci helyett a munkájukat választották, mindketten tűzoltók és visszaigazoltak a Makó NB III-as csapatába.

Czirbus, Podonyi és Kulacsik ügye még folyamatban van. Takács László, akivel zászlót bontott a klub tavaly nyáron visszament Gyulára a Grosics Akadémiára az U-17-es csapat irányítását visszavéve.

Na, ennyi a távozási oldal és akkor következzék az érkezési. Szerződtették Futó Tamás „A” licences edzőt. A negyvennegyedik életévében járó tréner 1980-tól a Budafok, az NB III-as Balassagyarmat és a Bp-i Erőmű csapatában futballozott. A második térdműtétje után viszont a pályát a kispadra cserélte, Őze Tibor másodedzőjeként a BVSC U-19-es csapatánál, a mostani Fradista Rósa Dénes féle alakulatnál. Őze későbbiekben is mentora volt a fiatal trénernek, magával vitte Kaposvárra is. De dolgozott Csepelen, Budafokon és a BVSC felnőtteinél is. Rósa mellett Balajcza, Rajczi, Polonkai és a videotonos Sándor György is megfordult a keze alatt.

Futó Tamás úgy véli, hogy bár a csapat jelenleg nem áll túl fényesen: összefogással, megfelelő kerettel és sok munkával még odaérhet a nyolcadik hely környékére. Tizenhat felnőtt és négy-öt ifjúsági játékossal szeretné elkezdeni a munkát. A bajnoki rajtig 61 edzést és tizenkét edzőmérkőzést tervezett.

Mint Bánki József kommunikációs igazgató elmondta a csapat végül Sándorfalván talált otthonra a téli időszakban. Naponta kétszer tréningeznek a kisváros világítással ellátott műfüves pályáján, de a bajnokság közeledtével visszatérnek a vasutas stadionba.

Első hazai edzőmeccsüket január 28-án a Bajával játsszák, reményeik szerint akkor már kialakult kerettel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik