Sport

A Mocsai-csapat kilencet vert a szlovákokra

A magyar férfi-kézilabdaválogatott felkészülési mérkőzésen 33-24-re győzött Szlovákia együttese ellen.

A Veszprém Arénában kezdte meg Európa-bajnoki felkészülésének hajráját a magyar válogatott, Mocsai Lajos együttesének ellenfele Szlovákia volt. A két csapat – igaz, kissé más kerettel – már december végén is összecsapott, akkor a Karácsony Kupa keretein belül a mieink négygólos győzelmet arattak Érsekújváron.

Ezúttal a szlovákok kezdtek jobban, Fazekas Nándor ugyan ziccert védett a találkozó elején, de a vendégek aztán két gyors gólt is szereztek – ráadásul emberhátrányban. A magyarok Ilyés Ferenc révén a 4. percben voltak először eredményesek.

Álmosan kezdtünk, de a szlovákok nem tudtak elhúzni, Császár Gábor találata után pedig már egyenlő volt az állás (5-5). Ekkor azonban még nem sikerült átvenni a vezetést, ismét a Mocsai-csapatnak kellett zárkóznia, de ezt meg is tette. A 15. percben Iváncsik Gergely gólja után először vezettek a meccsen a magyarok (8-7).

Innentől összességében a házigazda akarata érvényesült, már négygólos előnyt is sikerült kialakítani (12-8 és 13-9). 13-10 után kisebb gólcsend következett, amit Martin Stranovsky tört meg, a szlovákok nem adták könnyen a bőrüket.

Mocsai Lajos bevetette Krivokapicsot is, a félidő végére pedig 17-14-re vezettek a mieink, miközben a vendégek kapuját őrző Stochl kétszer is nagyot védett a szünet előtti utolsó pillanatokban.

A második félidőben is a szlovákok rajtoltak jobban, 18-17-nél minimálisra csökkent az előny, viszont gyorsan eszmélt a magyar válogatott, és a 40. percben Katzirz Dávid gólja után 23-18-at jelzett az eredményjelző.

Látszott a találkozón, hogy felkészülési mérkőzésről van szó, a szövetségi kapitányok így kedvükre variálhattak a felálláson.

Vadkerti Attila elemében volt, ennek is köszönhetően a magyarok magabiztos vezetése nem volt veszélyben, negyedórával a vége előtt 26-21 volt az állás. Tatai Péter jól védett, a vendégek megakadtak a gólszerzésben.

A rendkívül harcos Ancsin Gábor lőtte be a 30. hazai gólt, a végeredményt pedig Putics Barna állította be: Magyarország 33-24-re nyert a szlovákok ellen.

A magyar válogatott pénteken elrepül Németországba, és szombaton Brémában, vasárnap pedig Magdeburgban a házigazdák válogatottjával csap össze, jövő csütörtökön pedig Szegeden mérkőznek meg Bahrein legjobbjaival. A szerbiai Európa-bajnokság január 15-én veszi kezdetét, a mieink a “halálcsoportba” kerültek, 16-án az orosz, 18-án a spanyol, 20-án pedig a francia együttessel találkoznak Újvidéken.

Eredmény – felkészülési mérkőzés
Magyarország – Szlovákia 33-24 (17-14)
Gólszerzők: Iváncsik G. 5, Vadkerti 4, Császár 3, Putics 3, Ilyés 2, Mocsai 2, Ancsin 2, Iváncsik T. 2, Katzirz 2, Szöllősi 2, Zubai 2, Grebenár 1, Schuch 1, Harsányi 1, Krivokapic 1, illetve Rabek 8, M. Stranovsky 5, Kopco 3, Tarhai 2, Antl 2, Kasagranda 2, Valo 1, Urban 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik