Sport

A kajak-kenun és a vízilabdameccseken sok magyar lesz Londonban

24.hu
24.hu

2012. 01. 04. 12:02

A kajak-kenu versenyeken, illetve a vízilabdatornán lehet ott a legtöbb magyar szurkoló a londoni olimpián, amelynek utolsó hat napjára a rendelkezésre álló jegyek, illetve szálláshelyek 90 százalékát már értékesítette a Pegazus Sport Tours.

Kamuti Balázs ügyvezető igazgató az MTI érdeklődésére elmondta, hogy vízilabdára mintegy 2300, kajak-kenura pedig nagyjából 2000 belépőt kaptak, de míg előbbi esetében szétszabdalt az egyébként is hosszú program – a jegyek kétmérkőzéses blokkokra szólnak -, addig az utóbbi sportág eseményeit hat szakaszban lehet megtekinteni, vagyis ott minden valószínűség szerint sűrűbb lesz a magyar jelenlét.
“A kajak-kenu versenyek nagyon népszerűek, már csak azért is, mert garantált a magyar részvétel, ezért karácsony előtt egy új csomagot hirdettünk meg, így akár már két napra is ki lehet majd utazni a játékokra” – mondta Kamuti, hozzátéve, hogy vízilabdában délelőtti, napközbeni és esti mérkőzésekre is rendeltek jegyeket, s majd ha meglesznek a résztvevők és megtörténik a sorsolás, akkor fognak cserélgetni más országok hivatalos utaztatóival. Amint azt megjegyezte, e tekintetben már megtörténtek az előkészületek.
Az iroda egyébként 30 ezer jegyet igényelt a szervezőktől, s csaknem 20 ezerre kapott visszaigazolást, ezt kezdhette meg értékesíteni tavaly március 16-tól. Az összes belépő 25 százalékát május végéig el is adta, onnantól kezdve csak utazási csomaggal együtt kínál belépőt. Hatnapos és háromnapos utakra, valamint a kizárólag a kajak-kenut megcélzó kétnapos programokra lehetett, illetve lehet még jelentkezni.
“Az utolsó hat napra a kilencven százalék elkelt, a középső szakasz iránt is élénk az érdeklődés, az olimpia elejére vonatkozóan azonban még több lehetőség közül lehet választani” – tette hozzá.
A játékok eleje sem tűnik érdektelennek, akkor zajlik ugyanis többek között az úszás, a vívás és a cselgáncs, de például a vízilabdatornák is tartanak már az első napoktól, és a Pegazusnál bíznak benne, hogy az ugyancsak komoly vonzerővel bíró férfi-kézilabdaválogatott is ott lehet majd a hivatalosan július 27-én kezdődő játékokon.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.