Sport

Kósa Lajos jégre lépett

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke korcsolyával a lábán mutatta be a hétvégi Európa-bajnokság helyszínét.

Kósa Lajos elkötelezett híve a magyar sportnak, ez a cívis város sportéletén teljes mértékben tettenérhető. Debrecen polgármestere a gyorskorcsolya-Európa-bajnokság keddi sajtótájékoztatóját követően néhány celebritással és két hús-vér egykori sztárral, egyetlen gyorskorcsolya-világbajnokunkkal Pajor Kornéllal és Hunyady Emese olimpiai bajnokkal korcsolyát húzott és jó példát mutatva jégre lépett – megjegyzendő, korcsolyájával remekül uralta a a csúszós talajt. Mindezek előtt persze a szervezők nevében is köszöntötte az egybegyűlt sajtómunkatársakat.

Debrecen polgármestere (pirosban) az MOKSZ elnöke
Ganxta Zolival (lehajtott fejjel)

Az esemény sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy 3000-3500 fős közönségre számítanak. A szervezők szeretnék, ha minél több magyar néző is kilátogatna az eredeti állapotába visszaállított, felújított színhelyre. Ennek érdekében speciális “magyar” áron árulnak jegyet a helyszínen. A Városligeti Műjégpálya jegyértékesítésén 5000 forintért vásárolható napijegyek egyben 4 darab közönségkorcsolyázásra alkalmas belépőt is tartalmaznak a megújult és hivatalosan január 10-én nyitó létesítménybe. Ha figyelembe vesszük, hogy 4 jegyet amúgy 5200 forintért tudna megvenni a csúszni vágyó, akkor kimondottan kedvező az ajánlat.

A péntek délutáni megnyitót követően a női 500 és 3000 méteres számokat bonyolítják le, majd szombaton és vasárnap déltől már a férfiak is versenyeznek.

A kontinensviadalon elindul többek között a férfi címvédő, orosz Ivan Skobrev és a női Európa-bajnok cseh Martina Sablikova. Az Eb egyetlen hazai indulója a hatszoros magyar bajnok Tóth Ágota.

Hunyady Emese, Tóth Ágota, Kósa Lajos, Pajor Kornél (balról jobbra)

Az m1 mindhárom nap két-két alkalommal jelentkezik élőben a Városligeti Műjégpályáról. A királyi televízió szakkommentátora az a Humyady Emese lesz, aki 1987-es – akkori szófordulattal élve – disszidálása után már osztrák színekben lett a sportág olimpiai, világ- és Európa-bajnoka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik