Sport

A kézisek mától a halálcsoportra készülnek

Hétfőtől ismét együtt készül a január 15-én kezdődő Európa-bajnokságra a magyar férfi kézilabda-válogatott.

Ma megkezdi az Európa-bajnoki felkészülés végső szakaszát a férfi kézilabda-válogatott. Mocsai Lajos szövetségi kapitány alakulata Veszprémben napi két edzéssel folytatja a munkát. A keretben jelenleg 21 játékos található, a porckorongsérvvel kezelt Laluska Balázs egyelőre külön tréningezik.

A válogatott még négy felkészülési mérkőzést játszik a szerbiai kontinensviadal előtt. A csapat szerdán 18:15 órakor a Veszprém Arénában a szlovák együttessel találkozik, majd pénteken elrepül Németországba, és szombaton Brémában, vasárnap pedig Magdeburgban a házigazdák válogatottjával csap össze.

Jövő hét kedden szünnap lesz a felkészülésben, az Eb-keret tagjai január 11-én találkoznak majd Szegeden. A csapat még az Eb-re utazás előtt, a Tisza-parti városban, jövő csütörtökön, 18:15-ös kezdési időponttal megmérkőzik a bahreini válogatottal is. A szerbiai kontinensviadal január 15-én kezdődik, a magyarok 16-án az orosz, 18-án a spanyol, 20-án pedig a francia együttessel mérkőznek Újvidéken, minden alkalommal 20:15-kor.

A férfi kézilabda válogatott 21 fős Eb-keret:
Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Tatai Péter (Pick Szeged), Mikler Roland (Szeged)
Balszélsők: Iváncsik Gergő (Veszprém), Vadkerti Attila (Szeged) 
Balátlövők: Ilyés Ferenc (Veszprém), Katzirz Dávid (Csurgó), Grebenár Gábor (Aragon), Putics Barna (Gummersbach)
Irányítók: Császár Gábor (Veszprém), Lékai Máté (Szeged), Nagy Kornél (Dunkerque)
Beállósok: Schuch Timuzsin (Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Szeged) 
Jobbátlövők: Krivokapics Milorad (Koper), Ancsin Gábor (Szeged), Laluska Balázs (Veszprém), Mocsai Tamás (Flensburg-Handewitt)
Jobbszélsők: Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Tamás (Veszprém)

 


Mocsai Lajos
egy, a két ünnep között tartott sajtótájékoztatón elmondta: Az év legfontosabb eseménye a májusi olimpia kvalifikációs torna, ennek ellenére természetesen Szerbiában is szeretne jól szerepelni a válogatott. Az Európa-bajnokságon igazi halálcsoportba kerültünk. Az oroszokkal, a spanyolokkal és a címvédő franciákkal alkotott kvartett nem ígérkezik sétagaloppnak. A kapitány úgy látja: “Az oroszok legalább olyan erősek, mint a másik két rivális, így ők is bárkit legyőzhetnek a csoportban. A csapat Szerbiában is szeretne erőn felül tudjon teljesíteni, ennek ellenére előfordulhat, hogy átlagon felüli teljesítmény sem lesz elegendő a továbbjutáshoz.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik