Sport

Ütős év volt 2011

A Sport24 az újesztendő első napjára egy ringben történt kiütésekből álló csokrot állított össze.

Listánk teljesen szubjektív és azt sem mondanánk rá, hogy az óév öt legszebb KO-ja, de a maga nemében mindegyik egy gyöngyszem. Nem is állítanánk sorrendben az alábbi videókat, ki-ki döntse el maga, melyik volt a legnagyobb kiütés.

Brandon Rios és John Murray mérkőzését egy érdekes közjáték vezette fel, ugyanis előbbi nem tudta teljesíteni a súlylimitet, így elvesztette WBA-övét könnyűsúlyban. Mindenesetre a felek december 3-án összecsaptak, Rios a 11-en menetben verte szét ellenfelét.

Rios nem kegyelmezett:

A harmatsúlyúaknál a filippinó Nonito Donaire a mexikói Fernando Montiel ellen két övet (WBO, WBC) is nyert kiütésével. A Vegasban vívott összecsapáson Donaire már a második menetben kegyetlenül elintézte riválisát, talán csak a bíró tudja, miért engedte tovább már az első padlózás után a mérkőzést.

Mit nézhetett vajon a bíró?

Brandon Rios az év elején Las Vegasban is ringbe szállt, akkor nyerte meg a később elveszített övét a venezuelai Miguel Acosta ellenében. A mexikói a tízedik menetig küzdött ellenfelével, akkor azonban lezárta a csatát.

Újabb Rios-show:

November 12-én a kaszinóvárosban rendezték meg Mike Alvarado és Breidis Prescott mérkőzését is. A mexikóinak már korán elkezdett ömleni a vér az arca több pontjából is, azonban nem adta fel a küzdelmet és tovább harcolt a kolumbiai Breidis Prescott ellen. A tízedik menetben aztán két jól eltalált ütéssel be is fejezte a mérkőzést.

Alvarado hőstette:

Panamában április másodikán a ringen volt az ország szeme, a hazai Luis Concepcion ugyanis a mexikói Hernan Marquez ellen készült megvédeni légsúlyú övét. A több szakember által is az év egyik legjobb mérkőzésének titulált összecsapás a tizenegyedik menetében járt, amikor Marquez hirtelen tempót váltott és padlóra küldte riválisát, elhódítva tőle a világbajnoki címet.

Marquez pazar meccset nyert meg:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik