Sport

Selejtezőtorna Triesztben

Trieszt látja vendégül április 15. és 22. között annak a női vízilabdatornának a mezőnyét, amelynek első három helyezettje ott lehet a londoni ötkarikás játékokon.

A FINA, a vizes sportok nemzetközi szövetsége egy éve ítélte oda Olaszországnak az olimpiai világselejtező rendezési jogát, a színhelyről azonban csak most született döntés.

A LEN, az európai szövetség félhivatalos honlapjának számító waterpolo-world híre szerint a tornát abban a trieszti uszodában bonyolítják le, ahol többek között a 2010-es Szuperkupa-döntőt is megrendezték, s ahol az itáliai női válogatott rendszeresen edzőtáborozik.

A nyolc résztvevős áprilisi viadalra az év elején esedékes hollandiai Európa-bajnokságról azok a csapatok szereznek részvételi jogot, amelyek Eindhovenben az első ötben végeznek. A január 16-án rajtoló kontinensviadalon a magyar női válogatott is ott lesz, s hogy nem esélytelen a trieszti indulásra, azt a legutóbbi mérkőzésén is igazolta Merész András csapata, amely hollandiai edzőtáborozásán csütörtök este az Eb-házigazda legjobbjait 14–12-re legyőzte. A holland együttes az Európa-bajnokságon a magyarokkal közös csoportban szerepel, amelynek tagja még a brit és az orosz együttes is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik