Sport

A Salzburg elvitte a pontokat

Hiába játszott helyenként fölényben, a döntő szituációkban hibázott, ezért vesztesen hagyta el a játékteret a Sapa Fehárvár AV19 jégkorongcsapata. A Red Bull 4-1-re nyert.

A futball betette a lábát a jégre Fehérváron: a világ jelenleg talán legjobb futballbírója, Kassai Viktor dobta a korongot az év utolsó hokis rangadóján. A tatabányai sípmester mosolyogva említette a kezdés előtt, második meccsét nézi a koronázó városban. Utoljára másfél évtizede, egy Lehel SC elleni ütközetet tekintett meg ugyanitt, azóta nem érzett késztetést, hogy ellátogasson a Raktár úti létesítménybe. „Nem fogok elcsúszni? Kellemetlen lenne, ha orra esnék…” – jegyezte meg, majd a koronggal kezében elindult a kezdőkör felé. Tett néhány bizonytalan, tétova lépést, ám a bukfenc elmaradt. A pakkot mintaszerűen ejtette a jégre, majd szemmel láthatóan megkönnyebbült, amikor a manőver után, a büntetőpadnál elhagyta a játékteret, s helyet foglalt a VIP-páholyban.

A kezdés után nem sokkal a vendégek jutottak előnyhöz, Davison passzát Reiger küldte a hálóba, 0-1. Az első játékrészben több gólt nem is esett, a második szakasz viszont hazai találattal indult, Sofron lépett ki középen, elfektette Tordjmant, s elegánsan emelt a ketrecbe, 1-1. Sok idő nem maradt a hazai örömre, Pallestrang tizenöt másodperc elteltével válaszolt, igaz, szerencséje volt, lövése az egyik védőn megpattantva vánszorgott a kapuba, 1-2. A hazaiak támadtak, azonban eredményesek a vendégek voltak, öt perccel a zárás előtt Bois köszönt be formás akció végén(1-3), majd újabb egy minutum elteltével Schiechl is mattolta a legutóbbi meccsen remeklő, ezúttal kissé fáradtan mozgó Bálizst , kialakítva a végeredményt, 1-4.

A vereség ellenére a fehérváriak őrzik előkelő, ötödik helyüket a tabellán. Azonban nehéz napok elé néznek, az új esztendő első és harmadik napján Karintiában töltik az időt, persze nem kikapcsolódással, síeléssel, hanem a két, helyi elitgárda, a Villach és a Klagenfurt vendégei lesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik