Sport

Vereséggel zárta az évet a Volán

A Sapa Fehérvár AV19 együttese az osztrák hokiliga utolsó 2011-es játéknapján hazai jégen 4-1-re kikapott a Red Bull Salzburgtól.

Talán túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a pénteki EBEL-forduló rangadóját a székesfehérvári Raktár utcában játszották, ahol a Sapa Fehérvár AV19 együttese egy Znojmo elleni magabiztos győzelmet követően fogadta a Red Bull Salzburgot. Az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok ennek megfelelően csordultig megtelt, a találkozót megelőzően a parkoló közepén kígyózott a jegyvásárlók sora – mint anno egy-egy magyar bajnoki döntőben.

A tiszteletbeli korongbedobást a labdarúgó-játékvezető Kassai Viktor végezte el a mérkőzés előtt, majd kezdetét vette az összecsapás. A meccs legelején a Volán nekiesett ellenfelének, látszott, hogy a hazaiak már korán lépéselőnybe kerülnének. Több fehérvári helyzet is kimaradt, a sportkedvelők pedig tudják, ilyenkor mi szokott történni: gólt szerzett az ellenfél, Steven Regier használt ki egy védelmi megingást. A folytatásban is a mieink nyomtak jobban, ennek ellenére hátrányból várhatták a folytatást.

A második harmadban hamar egyenlítettünk, az ötödik percben járt a felvonás, amikor Ladányi Balázs adott tanítani való, tért ölelő indítást Sofron Istvánnak, a fiatal szélső egy lövőcsel után leültette a kapust és a hálóba emelt. Nem tarthatott sokáig az öröm ugyanakkor, ugyanis tizenöt másodperccel később (!) Alexander Pallestrang megpattanó lökete talált utat Bálizs Bence hálójába. A játékrész felénél hatalmas esélye volt Kevin Primeau fiainak az egyenlítésre, egy kettős emberelőnyben a Vas Márton, Palkovics Krisztián, Ladányi, Sofron, Palkovics Krisztián ötössel szegeztük a kapuja elé a Salzburgot, Vas lövése azonban a keresztlécről a játéktéren kívülre pattant. Az etap további részét is uralta a Volán, ám Joshua Tordjman szebbnél szebb védésekkel őrizte csapata egygólos előnyét.

A harmadik harmad elején sorra alakítottuk ki a kettő az egy elleni szituációkat, ám rendre kimaradtak a hazai ziccerek – Tordjman mellé már Fortuna is odaállt a kis kékre festett területre. Bő tizenegy perccel a vége előtt mondhatni meccskorongja volt a Salzburgnak, Bálizs azonban a jégen fekve védett nagyot a bal karjával. A meccs hajrájában jártunk már, amikor emberfórból Daniel Bois lökete fogott ki a fiatal magyar kapuson, megpecsételve ezzel a Fehérvár sorsát. Kisvártatva egy újabb védelmi megingást követően már négynél járt a Red Bull, Michael Schiechl kotorta be közelről a pakkot a hálóba.

4-1 lett a vége ennek a kemény, olykor már-már durva – Kovács Csaba és Mihály Árpádot is ápolni kellett a meccs alatt – összecsapásnak, melyen a Sapa Fehérvár AV19, ha gólok számában nem is, mutatott játékban mindenképpen felvette a versenyt ellenfelével.

Eredmény – EBEL, alapszakasz
Sapa Fehérvár AV19 – Red Bull Salzburg (osztrák) 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)
A magyar csapat gólszerzője: Sofron

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik