Sport

Döcög a New York-i szekér

Harmadik meccsén már másodszor kapott ki a New York Knicks a tengerentúli kosárlabda-bajnokságban, az NBA-ben. Még nyeretlen a címvédő Dallas.

Milyen szépen is indult a Knicksnek a csonkaszezon, Carmelo Anthonyék ugyanis nagy csatában verték a Boston Celticset. Azóta azonban nem sok babér termett Mike D’Antoni fiainak, legutóbb ugyanis a Golden State Warriors, majd most a Los Angeles Lakers otthonában futottak bele egy nagy pofonba. Mike Brown csapata egyébként már a negyedik meccsét játszotta a bajnokságban.

A New York a Staples Centerben egy félidőn át még tartotta magát, azonban a második kétszer tíz perc elég gyatrán sikerült a vendégeknek, akik az utolsó negyed első felében három pontot tudtak csak dobni. A Lakersben Kobe Bryant ezúttal is remek napot fogott ki, 99-82-es sikerre vezette övéit.

A Miami Heat mellett most már a kínkeserves offseasont túlélő Portland Trail Blazers büszkélkedhet 3-0-s mutatóval. A gárda „nyáron” elvesztette franchise playerét az egészségi állapota miatt visszavonuló Brandon Roy személyében, majd kiderült, hogy Greg Odent ebben a szezonban is nélkülöznie kell a csapatnak. Ezúttal a 25 pontig jutó Wesley Matthews, illetve az irányító, Raymond Felton és padról mindig hatékony Jamal Crawford húzta a csapat szekerét, amely a Denvert győzte le egy pontokban gazdag mérkőzésen.

Ellenkező utat jár be a címvédő Dallas Mavericks, amely 0-3-al kezdte a szezon, a regnáló bajnok ezúttal az Oklahoma City Thunder vendégeként maradt alul nagy csatában. Dirk Nowitzki ugyan berámolt 29 pontot az oklahomai gyűrűbe, a túloldalon Kevin Durant egy 30 pont, 11 lepattanó, 6 gólpasszos produkcióval rukkolt elő. Az ifjú titán egy elképesztő triplával döntötte el a találkozó sorsát. AZ OKC a mezőnyből egyedüliként kezdett 4-0-val.

A meccs utolsó tíz másodperce, benne Durant kosarával:

Az előző alapszakasz legértékesebb játékosa, Derrick Rose 19 ponttal és 8 gólpasszal vezette sikerre övéit Sacramentóban, a Kings vendégeként. A Chicago Bulls már a meccs elején bebiztosította a sikert, amikor zsinórban tizenöt egységet szerzett a gárda.

Dwight Howard egy masszív dupla-duplával (16 pont, 24 lepattanó) járult hozzá az Orlando Magic New Jersey Nets felett aratott sikeréhez, a Houston Rockets pedig a San Antonio Spurst verte a vártnál könnyedebben.

Eredmények – NBA, alapszakasz
Oklahoma City Thunder-Dallas Mavericks 104-102
Los Angeles Lakers-New York Knicks 99-82
Orlando Magic-New Jersey Nets 94-78
Sacramento Kings-Chicago Bulls 98-108
Houston Rockets-San Antonio Spurs 105-85
Portland Trail Blazers-Denver Nuggets 111-102

Ajánlott videó

Olvasói sztorik