Sport

A Flyers állította meg a Pingvineket

A Philadelphia Flyers 4-2-re nyert Pittsburghben a tengerentúli hokiligában, ezzel vetve véget a rivális négymeccses győzelmi szériájának.

A Philadelphia nem épp a legjobb formájában érkezett Pittshburghbe, de legalább a sorok közt tudhatta a hazai publikum korábbi két kedvencét, Jaromir Jagrt és Maxime Talbotot.

A Penguins zsinórban ötödik győzelmére készült, 44 másodperc elteltével pedig már ezen a mérkőzésen is vezetett. Az első harmadban emberelőnyből egyenlített a Flyers, majd a második etapban elhúzott kettővel – Jagr jegyezte az egyik találatot. Tyler Kennedy a találkozó hajrájában ugyan izgalmasabbá tette a meccset, Talbot azonban egy üres kapus találattal pontot tett a találkozó végére.

A Philadelphia pontszámban beérte a New York Rangerst az Atlanti divízió élén, ez a két csapat csap össze január másodikán a Winter Classicon.

Így nyert Pittsburghben a Philadelphia:

Sorozatban harmadjára nyert a tavalyi döntős Vancouver Canucks, amely a Sedin-ikrek vezérletével idegenben verte magabiztosan az Anaheim Ducks gárdáját. A kanadaiak ezzel a sikerrel pontszámban beérték a liga élén tanyázó Chicago Blackhawkst.

Eredmények – NHL, alapszakasz
Pittsburgh Penguins-Philadelphia Flyers 2-4
New York Islanders-Calgary Flames 3-1
Carolina Hurricanes-Toronto Maple Leafs 4-3 – hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning-Montreal Canadiens 4-3
Minnesota Wild-Edmonton Oilers 4-3
Winnipeg Jets-Los Angeles Kings 1-0 – hosszabbítás után
Dallas Stars-Columbus Blue Jackets 1-4
Colorado Avalanche-Phoenix Coyotes 3-2
Anaheim Ducks-Vancouver Canucks 2-5

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik