Sport

A Sion zsarolással vádol

A svájci élvonalbeli Sion labdarúgócsapata jogi lépéseket tesz a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) végrehajtó bizottsága ellen.

 

A Sion vezérkara azt hangoztatja, hogy a végrehajtó bizottság zsarolással igyekszik rábírni a svájci szövetséget a csapat megbüntetésére.

A FIFA felfüggesztéssel fenyegeti a svájci alszervezetét, mert nem lépett fel kellő határozottsággal az Európa-ligából jogosulatlan játékosigazolás miatt kizárt Sion ügyében. Ha a Svájci Labdarúgó-szövetség (SFV) január 13-ig nem alkalmazza a FIFA által előírt szankciókat, az alpesi ország csapatainak megtiltják a nemzetközi mérkőzéseken való részvételt, s felmerült, hogy a Baselt kizárják a Bajnokok Ligájából.

A Sion közleményben sürgette az SFV-t, hogy fellebbezzen a Sportdöntőbírósághoz, most pedig „elfogadhatatlan zsarolással” vádolta meg a labdarúgás nemzetközi irányító testületét. A Sion a FIFA végrehajtó bizottsága ellen tett jogi lépéseket, azzal az indoklással, hogy a testület cselekedete „ellentétes a FIFA saját szabályzatával és a svájci törvényekkel is.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik