Sport

A Sion zsarolással vádol

Horog László

2011. 12. 29. 23:22

A svájci élvonalbeli Sion labdarúgócsapata jogi lépéseket tesz a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) végrehajtó bizottsága ellen.

 

A Sion vezérkara azt hangoztatja, hogy a végrehajtó bizottság zsarolással igyekszik rábírni a svájci szövetséget a csapat megbüntetésére.

A FIFA felfüggesztéssel fenyegeti a svájci alszervezetét, mert nem lépett fel kellő határozottsággal az Európa-ligából jogosulatlan játékosigazolás miatt kizárt Sion ügyében. Ha a Svájci Labdarúgó-szövetség (SFV) január 13-ig nem alkalmazza a FIFA által előírt szankciókat, az alpesi ország csapatainak megtiltják a nemzetközi mérkőzéseken való részvételt, s felmerült, hogy a Baselt kizárják a Bajnokok Ligájából.

A Sion közleményben sürgette az SFV-t, hogy fellebbezzen a Sportdöntőbírósághoz, most pedig „elfogadhatatlan zsarolással” vádolta meg a labdarúgás nemzetközi irányító testületét. A Sion a FIFA végrehajtó bizottsága ellen tett jogi lépéseket, azzal az indoklással, hogy a testület cselekedete „ellentétes a FIFA saját szabályzatával és a svájci törvényekkel is.”

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.