Sport

Újra kötelek között a Hóhér

Nagy "Hóhér" József ismét nemzetközi címmérkőzésen kap lehetőséget.

 

Január 10-én a grúz Iago Kiladze ellen a WBA szervezet interkontinentális cirkálósúlyú címéért léphet szorítóba Nagy “Hóhér” József – írja a bunyós promóterére, Petrányi Zoltánra (Profibox Promotion) hivatkozva a profiboksz.hu. A 36 éves, jelenlegi interim, azaz ideiglenes Magyar–bajnok Nagy az ukrajnai Donetskben csaphat össze a 24 éves, 17 profi mérkőzés után is veretlen Kiladzéval.

Nagyot vélhetően amolyan koloncnak dobnák oda, vagy legalábbis felhozó mérkőzésen könnyed győzelemként szánják a profi karrierje elején járó grúz számára. Láttunk már ilyen meccseket, meg olyat is, amikor a “bokszzsák” visszaütött. Nagytól ez kitellik. Bár az utóbbi időben kicsit elhízott, és messze van már az karrierje csúcsán rá jellemző súlycsoporttól, de nem véletlenül ragasztották rá a Hóhér becenevet…

2008. szeptember 5-én például úgy szerezte meg a WBF cirkálósúlyú világbajnoki címét, hogy a sokszoros országos bajnok, egykori olimpikon (Atlanta, 67kg) Nagy hatszor fogott padlót a kongói Zack Mwekassa elleni mérkőzés első felében, majd hatalmas, nem várt fordulatot követően mégis ő ütötte ki addig veretlen ellenfelét.

Íme Nagy Hóhér József utolsó nagy sikere

A hajdúsági öklözőt legutóbb december elején bunyózott, amikor is 10 menetben, egyhangú pontozással legyőzte Bozai Gyulát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik