Sport

Jön a meglepetéscsapat

A nagyon meggyengült Debrecen elleni, idegenbeli vereség után csütörtökön, 18 órakor, hazai pályán, a Vác ellen szeretnének javítani az Alcoa FKC női kézilabdázói.

Ha a biztosítékot nem is verte ki, osztatlan elismerést nem is váltott ki a klubvezetés tagjaiban, hogy az utóbbi hónapokban nagyon meggyengült – kulcsemberek zöme hagyta el, gyakorlatilag napi rendszerességgel az egyletet – Debrecen négy góllal verte a fehérvári hölgykoszorút. A fehérváriak ezzel maradtak a tabella nyolcadik helyén, az áhított előrelépéshez feltétlenül javítani kell a következő összecsapáson. A két ünnep között, december 29-én, 18 órakor a Vác látogat a Köfém Sportcsarnokba.
A vendégek számítanak az idei meglepetéscsapatnak, ugyanis a nyáron nem pusztán a vezetőedző, Németh András távozott, vele tartott Bécsbe két kulcsembere, Temes Bernadett és Rédei-Soós Viktória is: csatlakoztak a Hypo kilenc főt számláló brazil, valamint néhány osztrákból álló különítményéhez. Kirsner Erika a közelmúltban hozta világra első gyermekét, a nyáron hagyott fel a sportkarrierrel, a másik szélső, Vaszari Virág pedig visszatért korábbi egyletéhez, Fehérvárra, ebből következőleg csütörtökön bizonyíthat a Duna-partiaknak.

A váciakat a nyártól az Újbuda korábbi trénere, Ökrös Csaba irányítja, nem is rosszul, erről árulkodik a tabellán elfoglalt helyezésük, a 3. pozíció. Bravúrok sorozatát mutatták be a szezonban, mindössze a Szekszárd ellen végeztek meglepő döntetlenre.

A fehérváriak rendkívül rapszodikusak, a bíztató eredményeket általában pocsék teljesítmények váltják. A gárdával szemben az elvárás az 5-6. hely megszerzése, ami nemzetközi kupaindulást ér, a jelenlegi 8. hely nem jogosít semmire.

Tekintettel az ünnepekre, kétnapos pihenőt kaptak a lányok Mihály Attila vezetőedzőtől, 24-én és 25-én nem edzettek, mindenki a családja körében ünnepelt, karácsony második ünnepén, találkoztak ismét, 26-án folytatódott a munka.

Az Alcoa FKC együttesében a térdével műtött beállós, Horváth Bernadett még nem lép pályára, a többiek harcra készek. A gárda nem csak a csütörtöki, a soron következő hazai összecsapását is hazai pályán vívja, január 7-én, szombaton a Kiskunhalast látják vendégül.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik