Sport

Újra beindulhat az online póker Amerikában

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma a karácsonyi ünnepek alatt kiadott hivatalos közleménye szerint nem tiltott állami szinte az online póker.

Érdekes és meglepő nyilatkozatott adott ki a DOJ, azaz az Amerikai igazságügyi Minisztérium, miszerint az 1961-es Szövetségi Fogadási Törvényben leírottak nem feltétlenül tiltják feltétlenül államhatárokon belüli online pókert – írja a Poker.hu.

13 oldalas nyilatkozatot tett közzé az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma, melyben gyakorlatilag saját maguknak mondanak ellen, ugyanis az online póker szolgáltatók elleni eddigi erőfeszítéseik gyakorlatilag nem voltak jogosak, mivel az 1961-os Szövetségi Fogadási Törvény csak a sportfogadásra tér ki, pókerre, szerencsejátékra pedig nem.

Ehhez hozzájön még az UIGEA, azaz a 2006-ban beiktatott szerencsejátékra vonatkozó törvény, mely ugyan tilt bármiféle online fogadáshoz, kaszinóhoz, szerencsejátékhoz (és a pókert is ideveszik) kötődő tevékenységet, állami szinten azonban saját szabályozást lehet létrehozni ezekre vonatkozóan, amit például Nevada már meg is tett.

A további lehetőségek tehát adottak, nyitva áll mostantól az út az egyes államok számára, igaz szigorú szabályzásokra lehet majd számítani, de legalább megindulhat valami, ami előrevetíti azt, hogy Amerika lakosai újra legális keretek közt pókerezhessenek online.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik