Sport

Ünnepi összecsapás

A karácsony előtti utolsó, hazai fellépést elrontotta a Sapa Fehérvár AV19, a gárda karácsony második ünnepén, december 26-án a cseh Znojmo ellen akar javítani.

 

Komoly kikapcsolódásra nem kerülhetett sor, a fehérvári hokisok karácsony második ünnepén, december 26-án délelőtt már átmozgató tréningen vettek részt, este pedig jégre is lépnek az Orli Znojmo ellen. A december 22-i, Medvescak Zagreb elleni hazai derbi nem várt vereséget hozott, a horvátok 3-2-re nyertek az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban. Itt a lehetőség a javításra. Ladányi és társai hétfőn délelőtt fél órát a jégen töltöttek, majd a korábbi összecsapások elemzése következett.

– Ilyenkor csak a saját játékunkkal foglalkozunk, a legutóbbi találkozóink legfontosabb részeit tekintjük meg, meccsnapon, természetesen a pozitívumokat emeljük ki. Tudjuk, hogy nehéz meccs vár ránk a Znojmo ellen, a legfontosabb, hogy a játékunkra koncentráljunk, ne a tabellát nézegessük. A védelmünkben ezúttal már nem lehetnek lyukak. Ha fejben rendben leszünk, minden játékosunk meg fogja tudni oldani a feladatát. Karácsony alkalmával mindenki a családjával tölthetett egy rövid időt, de biztos vagyok abban, hogy profikról lévén szó, a mostani összecsapást is szem előtt tartották. A Znojmo jó játékosokból áll, akik borsot törhetnek az orrunk alá, ha jó napot fognak ki. Az idei szezonban a mérleg feléjük billen, ők kétszer nyertek ellenünk, mi egyszer diadalmaskodtunk. Jó lenne hétfőn este döntetlenre hozni a pároscsatát…” – mondta Énekes Lajos, Sapa Fehérvár másodedzője.

A Fehérvári Ördögök a tabella 5. helyén várják a derbit, 15 győzelemmel és 15 vereséggel, a szezont rendkívül gyengén kezdő, majd a gyors edzőcsere után egyre inkább magukra találó – a Volánnál egy meccsel kevesebbet játszó – vendégek a 9. helyen tanyáznak, 11 sikerrel és 18 kudarccal.

A kapus, Adam Munro nem lép pályára, szédülésre és fejfájásra panaszkodott az utóbbi napokban, emiatt orvosi javaslatra ezúttal nem áll a ketrec elé, Balizs Bence helyettesíti. Ő a legutóbbi derbit hagyta ki sérülés miatt, az egyik tréningen egy korong nagy erővel eltalálta a vállát, emiatt nem léphetett jégre négy nappal ezelőtt. Bálizs mögött ezúttal is Pleszkán József vár bevetésre. Eric Johansson továbbra is bajlódik a derekával, ő sem húz szerelést, az pedig már korábban eldőlt, hogy a csapatkapitány, Tokaji Viktor az idényben nem húz korcsolyát, elhasználódott vállát január elején műtik a fehérvári kórházban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik