Sport

Közel a negyedik hely az újabb Volán-sikerrel

A Sapa Fehérvár AV19 együttese 4-1-re legyőzte a vendég Znojmót az osztrák jégkorongliga hétfői játéknapján.

Nem sikerült jól a karácsony előtti utolsó osztrák bajnoki meccse a Sapa Fehérvárnak (kikapott a Medvescak Zagreb csapatától), így nem volt mit tenni, mint a második ünnepnapon javítani.

A Znojmo, azaz az EBEL újonca, ám annál veszélyesebb együttese volt a mieink ellenfele a fehérvári jégcsarnokban. Az első harmadban remekül állt a lábán mindkét védelem, de a második játékrészben Sofron István nem sokkal a vége előtt betalált, vezetést szerezve ezzel a mieinknek.

Sőt, Mihály Árpád, az utolsó etap elején már kettőre növelte a magyar csapat előnyét. Danton hat perccel később szépített, de jött Vas Márton, aki 3-1-re alakította a mérkőzés állását. És ezzel még nem volt vége: Harlan Pratt is betalált Derek Ryan asszisztja után (4-1). A vége tehát biztos siker.

A mieink a győzelmükkel megerősítették ötödik helyüket az EBEL tabelláján, és mivel a Klagenfurt kikapott, elérhető közelségbe került a 4. hely is. Legközelebb a Red Bull Salzburg lesz az ellenfél.

Eredmények – EBEL Liga
Sapa Fehérvár AV19 – Znojmo 4-1 (0-0, 1-0, 2-1)
A gólszerzők: Sofron (37.), Mihály (41.), Vas (52.), Pratt (57.), illetve Danton (47.)
További eredmények: KAC – Linz 2-4, Villach – Vienna Capitals 2-3, Jesenice – Olimpija Ljubljana 5-4, Medvescak Zagreb- Graz 0-1
Az állás: 1. Linz 51 pont, 2. Salzburg 40 pont, 3. Zagreb 39 pont, 4. Klagenfurt 36 pont, 5. Sapa Fehérvár 35 pont, 6. Ljubljana 33 pont

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik