Sport

Hol lehet Európában a legolcsóbban síelni?

sileo-gyerekek(1024x768).png (síelés)
sileo-gyerekek(1024x768).png (síelés)

Norvégia a legdrágább,  kétszer annyiba kerül a síelés, mint Szlovákiában vagy Csehországban. Hasonlítsa össze az európai síbérlet-árakat.

A német ab-in-den-urlaub utazási portál összesítése szerint Norvégiában, Hemsedal a legdrágább, a maga 49 eurós napi átlagával. A második legköltségesebb helyszín Európában svájci: Graubündenben 47 eurót kell költenie átlagosan egy sízőnek.

A rangsor végén a cseh Óriás-hegység lejtői, valamint a szlovákiai Alacsony-Tátra szerepel. Ezeken a vidékeken napi 21-25 eurós költségvetéssel kell számolniuk a téli utazóknak.

 


 

Szezonbérletet is érdemes fontolóra venni: Svájcban, Norvégiában és Franciaországban például leginkább csak akkor éri meg heti vagy idénykártyát venni, ha valaki több mint négy hetet tud síelésre szánni.Svédországban, Ausztriában, Liechtensteinben, Finnországban, Németországban vagy épp Szlovákiában viszont már három hétre is kifizetődők lehetnek a hosszabb távú bérletek.

A legdrágább heti bérletek Svájcban vannak (229 euró), majd Olaszország, Ausztria, Norvégia és Finnország következik 213, 204, 197, és 189 euróval. A legolcsóbban Németországban, Szlovákiában és Csehországban lehet heti bérlethez jutni 128, 124, illetve 100 euróért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik