Sport

Garden parti, Anthony-show

A New York Knicks utóbbi 16 alapszakasz-meccséből 14-et elbukott a Boston Celtics ellen az NBA-ben. Karácsony első napján változott a forgatókönyv.

Hát végre feldobták a labdát az NBA-ben! Vége a lockouttal meghosszabbított holt szezonnak, a keleti parti nosztalgia-rangadóval, a New York Knicks-Boston Celtics presztízsmeccsel elrajtolt az idény. De micsoda meccsel!

A Madison Square Garden, a világ leghíresebb sportcsarnoka – ahol egykor még Godzilla is lakott és keltette ki tojásait – dugig tele, ötszáz dollár volt az átlagos (!) jegyár a viszonteladóknál, a partvonal mellett John McEnroe és Spike Lee (plusz megannyi kevésbé híres celeb), a parketten pedig a régi szép időket idéző csata.

A rekordbajnok – tizenhétszeres – vendégektől hiányzott legjobbjuk, Paul Pierce, pontosabban jól szabott öltönyében üldögélt a kispadon. Nélküle a megerősödött Knicks volt az esélyes, és amikor a második negyed közepén 49-32-re elhúzott, úgy tűnt, nem marad izgalom a második félidőre.


Amare Stoudemire
és Carmelo Anthony parádézott a hazaiaknál, odaát csak Rajon Rondo csipkedte magát – de ő nagyon. Olyannyira, hogy fordulás után egymaga felhozta a vendégeket, mi több, meg is fordította a mecset, s amikor a negyedik negyed elején 89-79-re már a látogatók voltak elöl, valószínűnek tűnt, hogy folytatódik a Knicks fekete szériája a Boston ellen: a két csapat legutóbbi 16 alapszakaszbeli összecsapásából 14-et a Celtics nyert meg. Főleg, hogy a 36 éves Ray Allen is elkezdte ontani a kosarakat, a csereként beállt Brandon Bass pedig nem is tudott hibázni.

Csakhogy a hajpántos Anthony nem hagyta kikapni vendéglátókat: mindegy volt, hogy tripla, betörés vagy középtávoli tempó, mindenhonnan betalált a tavaly Denverből érkezett bedobó, s mivel Kevin Garnett az utolsó másodpercben elhibázta a tiszta dobást, két ponttal győzött a Knicks.

Lehet, hogy csaknem negyven év „diéta” után ez végre a Knicks szezonja lesz?

Eredmény – észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA)

New York Knicks-Boston Celtics 106-104 (34-23, 28-29, 17-35, 27-17)

Legjobb dobók: Anthony 37/12, Stoudemire 21/6, Douglas 19/6, Shumpert 11, ill. Rondo 31, Allen 20/6, Bass 20, Garnett 15.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik