Sport

Dzsudzsák a hetedik

Továbbra is a kameruni Samuel Eto’o áll az élen, az első tízbe két Anzsi-, négy-négy Zenit- és CSZKA-játékos fért be az orosz élvonalban.

A nyári átigazolási időszakot követően, szeptemberben Oroszországban már készült egy lista az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Premjer-liga legértékesebb játékosairól. Azon a listán az Anzsi magyar légiósa az ötödik helyet foglalta el. A legfrissebb ilyen rangsorban viszont a hetedik.

Az őszi teljesítmény figyelembe vételével készült, az orosz élvonal legértékesebb játékosait összegző, a sport.ru által készített legfrissebb listán az Anzsi magyar légiósa, Dzsudzsák Balázs a 7. helyet foglalja el 14 millió euróval.

Az első helyen természetesen Dzsudzsák csapattára, a kameruni Samuel Eto’o áll, őt a CSZKA elefántcsontparti támadója, Seydou Doumbia követi 23 millió euróval. A moszkvai légiós a jelenlegi szezonban 30 bajnokin 24 gólnál tart, aminek köszönhetően nyolc millió euróval nőtt az értéke a legutóbbi szeptemberi, hasonló listához képest.

Doumbia két helyet javított ősz óta, míg csapattársa, Igor Akinfejev és a Zenitben futballozó portugál Danny egy-egy helyet rontott. Dzsudzsák viszont kettőt is, az említettek mellett egy másik CSZKA-s, a középpályás, Alan Dzagojev és egy másik zenites, az olasz védő, Domenico Criscito is elé került, 16, illetve 15 millióval.

Az első tízben egyébként Eto’ón és Dzsudzsákon kívül csak a Zenit és a CSZKA „delegál” játékost. A címvédő és listavezető szentpéterváriak és a második helyen álló moszkvaiak egyaránt négyet. Csak az érdekesség kedvéért: a Dinamo Moszkvában játszó, 12 millió euróra taksált Kevin Kuranyi még a legjobb tízbe sem fért be, a 11. helyen áll.

A PREMJER-LIGA TÍZ LEGÉRTÉKESEBB JÁTÉKOSA A SPORT.RU SZERINT

1. Samuel Eto’o (kameruni)

Anzsi Mahacskala

30 millió euró

2. Seydou Doumbia (elefántcsontparti)

CSZKA Moszkva

23 millió

3. Danny (portugál)

Zenit

20 millió

4. Igor Akinfejev (orosz)

CSZKA Moszkva

17 millió

5. Alan Dzagojev (orosz)

CSZKA Moszkva

16 millió

6. Domenico Criscito (olasz)

Zenit

15 millió

7. Dzsudzsák Balázs

Anzsi Mahacskala

14 millió

8. Honda Keiszuke (japán)

CSZKA Moszkva

14 millió

9. Igor Gyeniszov (orosz)

Zenit

14 millió

10. Alekszandr Kerzsakov (orosz)

Zenit

13 millió

Ajánlott videó

Olvasói sztorik