Sport

Szupernagyi beverte a pakkot

Futó Csaba
Futó Csaba

újságíró. 2011. 12. 23. 06:19

Az 59 éves Brenda Hewett életében először vett hokiütőt a kezébe és milyen jól tette, mert nyert egy terepjárót.

2010 novemberében hívták életre a Federal Hockey League-t az USA-ban, ahol az ország északi régiójába tartozó csapatok mérhetik össze a tudásukat. Itt játszik a határ menti Akwesasne Warriors is, melynek legutóbbi hazai mérkőzésén egy idős hölgy volt a főszereplő.

A szünetben nyereményjátékon lehetett részt venni, melynek célja az volt, hogy a kék vonalról a túloldali kapuba kellett lőni a korongot – olyan 34-35 méteres távolságról van szó. Mivel a főnyeremény egy 50 ezer dolláros terepjáró volt, a szervezők nehezítettek a dolgon, így egy apró, a korong méreténél alig nagyobb lyukba kellett becsúsztatni a pakkot.

Az 59 esztendős Brenda Hewett is jelentkezett a játékra, aki előzetesen elárulta, hogy még életében nem fogott hokibotot a kezében. Meg is kérdezte, hogyan kell csinálni, majd csont nélkül a hálóba csúsztatott és megnyerte a terepjárót – a játékosok is bekorcsolyáztak a jégre, hogy gratuláljanak neki.

A győztes ütés:

„Mikor a korongba ütött sem én, sem a közönség nem hitte, hogy sikeres lesz a kísérlet. Aztán amikor a korong áthaladt a másik harmadvonalon, a lelátó egyre hangosabb lett, majd mikor a pakk áthaladt a gólvonalon, mindenki megőrült” – mondta a játékot szervező Scott Coupal.

A hölgy természetesen nagyon örült, főleg mert saját bevallása szerint a korábbi autója már egy roncs volt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.