Sport

Szupernagyi beverte a pakkot

Az 59 éves Brenda Hewett életében először vett hokiütőt a kezébe és milyen jól tette, mert nyert egy terepjárót.

2010 novemberében hívták életre a Federal Hockey League-t az USA-ban, ahol az ország északi régiójába tartozó csapatok mérhetik össze a tudásukat. Itt játszik a határ menti Akwesasne Warriors is, melynek legutóbbi hazai mérkőzésén egy idős hölgy volt a főszereplő.

A szünetben nyereményjátékon lehetett részt venni, melynek célja az volt, hogy a kék vonalról a túloldali kapuba kellett lőni a korongot – olyan 34-35 méteres távolságról van szó. Mivel a főnyeremény egy 50 ezer dolláros terepjáró volt, a szervezők nehezítettek a dolgon, így egy apró, a korong méreténél alig nagyobb lyukba kellett becsúsztatni a pakkot.

Az 59 esztendős Brenda Hewett is jelentkezett a játékra, aki előzetesen elárulta, hogy még életében nem fogott hokibotot a kezében. Meg is kérdezte, hogyan kell csinálni, majd csont nélkül a hálóba csúsztatott és megnyerte a terepjárót – a játékosok is bekorcsolyáztak a jégre, hogy gratuláljanak neki.

A győztes ütés:

„Mikor a korongba ütött sem én, sem a közönség nem hitte, hogy sikeres lesz a kísérlet. Aztán amikor a korong áthaladt a másik harmadvonalon, a lelátó egyre hangosabb lett, majd mikor a pakk áthaladt a gólvonalon, mindenki megőrült” – mondta a játékot szervező Scott Coupal.

A hölgy természetesen nagyon örült, főleg mert saját bevallása szerint a korábbi autója már egy roncs volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik