Sport

A Zajecsar látogatása

Az Alcoa FKC több mint hét évvel ezelőtt nyert utoljára bajnoki összecsapáson Debrecenben; ezúttal komoly lehetőség kínálkozott a rossz sorozat megtörésére. Megint vesztettek.

Az elmúlt hetekben meghatározó játékosok távoztak a DVSC-ből, legutóbb a válogatott átlövő, Szűcs Gabriella jelentette be, hogy a romániai Zilahon folytatja pályafutását. Az utóbbi hónapokban több mint tíz kulcsember hagyta el a hajdúsági egyletet, pánikszerű gyorsasággal. A fentiek tükrében a fehérváriak számítottak esélyesnek, annak ellenére is, hogy a kezdés előtt jelentették be, hogy a kisebbségi tulajdonos önkormányzat megmenti az együttest. Mint ismert, a többségi tulajdonos, Gellén András a nyár óta nem tudja a korábban megszokott mértékben finanszírozni a szakosztályt, amelynek léte így komoly veszélybe került. A város azonban mentőövet dobott a legutóbbi idényben a a Győr mögött az előkelő, második helyen záró hölgykoszorúnak.

A kezdés előtt húsz, egyenmelegítőbe bújt hölgy ült fel a Hódosi Imre Sportcsarnok lelátójára, az Alcoa következő, KEK-ellenfele – februárban találkoznak a gárdák -, a Zajecsar tett látogatást a cívisvárosban. Úgy tűnik, a szerbek semmit sem bíznak a véletlenre, ugyanis nem csak a szakmai stábot, hanem az egész csapatot Magyarországra utaztatták. A fehérváriak játékát látva, alighanem optimistán, jó hangulatban tértek haza…

A hazai szurkolók jelentős része amolyan szimpátiatüntetést tartott a csapat mellett, remek hangulatban indult a derbi. Az első játékrészben hullámzott a játék, a vendéglátók alig vétettek technikai hibát, a támadások után gyorsan visszarendeződtek, ezzel a fehérváriak egyik legfőbb fegyverét, a gyorsindítást rendre megakadályozták. A debreceniek az egy-egy elleni helyzeteket is rendre jól oldották meg, sok büntetőt harcoltak ki, s ezeket értékesítették. Elléptek 11-8-ra, ám az Alcoa zsinórban szerzett négy találattal átvette a vezetést, mi több, a félidőre kétgólos előnnyel vonulhattak a vendégek.

Fordulás után semmi sem sikerült a látogatóknak, mindössze a hatodik perc hozta az első találatukat, azonban addigra kétgólos hátrányba kerültek. A folytatásban csak futottak az eredmény után, ezúttal nem volt igazi vezére a csapatnak, a korábbi összecsapásokon rendre eredményes szélsőket nem foglalkoztatták elég intenzíven, s a kapusteljesítmény is hagyott kívánnivalót maga után. Az eredmény feltétlenül csalódás, azonban sok idő nincs a merengésre, december 29-én, 18 órakor a tabella 3. helyén álló Vác látogat a Kőfém-csarnokba. Az Alcoa FKC a nyolcadik helyen várja az év utolsó bajnoki találkozóját.

 

NBI, 10. forduló:
DVSC-Fórum – Alcoa FKC 28-24 (13-15)
Debrecen

DVSC: Makai, Illés-Sütő (kapusok), Léránt 10 (4), Siska 5, Slakta 4, Dakos 3, Varsányi 3, Kazai 1, Karalyos 1, Szilágyi 1, Karnik, Som. Vezetőedző: Köstner Vilmos.

FKC: Szikora, Trimmel (kapusok), Trishchuk 8 (3), Tilinger 5, Niksic 4, Rádl 3, Maruscec 2, Vaszari 2, Bízik, Kuhinkó, Németh K., Nikcevic. Vezetőedző: Mihály Attila.

Hétméteresek: 4/5; 3/4
Kiállítások: 6 perc; 8 perc

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik