Sport

Mayweather verte a nejét, olcsón megúszta

A profi boksz kiemelkedő figurájának számító Floyd Mayweather Jr.-t családon belüli erőszak miatt három havi börtönre ítélték.

Mayweather múlt év szeptemberében, alaposan helybenhagyta ex-barátnőjét. A bokszoló közös otthonukban volt kedvesét két gyermekük szeme láttára verte, a haját tépte, miközben azt kiabálta, hogy megöli őt és új barátját. A 34 éves amerikai ökölvívó ügyét tárgyaló Las Vegas-i bíróság úgy határozott, hogy a fentebb taglalt eset jogilag nem bűncselekmény, hanem vétség, amiért 90 napra kell börtönbe vonulnia. Lényegében olcsón megúszta…

A büntetési tétel tól-ig határát tekintve a hirtelenharagú bunyós akár két napra, vagy éppenséggel 18 hónapra is rács mögé kerülhetett volna a fenti tettlegességért. Viszont, ha a vajszívű bíró súlyos bűntettnek minősítette volna a családi perpatvart, , akár 34 esztendei börtönt is kaphatott volna Mayweather.

A jelenleg váltósúlyban világbajnok, s eddigi 42 profi meccsét kivétel nélkül megnyerő Mayweathert, január 6-án kell megkezdenie büntetése letöltését. Tovább 100 órás közmunkára, családnevelési tanácsadó programban való részvételre és 2.500 dollár befizetésére is kötelezték.

Mayweather balkeze félelmetes. 0.36-nál Marquezt küldi padlóra.
Biztosan nem ekkora erővel verte a nejét, és ezt értékelte a bíróság…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik