Sport

Fontos meccset bukott el a Volán

A Sapa Fehérvár AV19 együttese hazai pályán 3-2-re kikapott a Medvescak Zagrebtől az osztrák hokiliga csütörtöki játéknapján.

A műtétre váró Tokaji Viktor nélkül fogadta a harmadik helyen tanyázó Medvescak Zagrebet a Sapa Fehérvár AV19 együttese. A meccs elején kissé álmosan kezdtek a fehérvári fiúk, Greg Day így már 41 másodperc után a kapuba vágott egy kipattanó korongot. A folytatásban is Adam Munrónak akadt több dolga, a 13. percben újra maga mögül kotorhatta ki a pakkot, ezúttal Tomislav Zanoski talált be.

Minden bizonnyal nagy fejmosást tarthatott a szünetben Kevin Primeau az öltözőben, ugyanis egy sokkal harapósabb Volán korcsolyázott ki a jégre, Mihály Árpád pedig gyorsan szépített. A folytatásban a kemény játék és a hazai csapat dominált, sorra jöttek a székesfehérvári helyzetek, Sofron István révén pedig keresztvasat lőttünk, egyenlíteni azonban nem sikerült a második szünetig. Azt sem szabad ugyanakkor elhallgatni, hogy a horvát kontrák életveszélyesek voltak, Munrónak is kellett nagyokat védenie.

A harmadik húsz perc elején ismét egy kissé beragadtunk, szerencsére azonban nem nőtt tovább a különbség, a kanadai portás védett több ízben is. Ezúttal is több ziccerünk akadt, így a játékrész feléhez közeledvén Marty Raymond, a vendégek kanadai vezetőedzője időt kért. Kisvártatva Ladislav Sikorcint szórták ki miután levadászta Frank Banhamet, Sasha Pokulok pedig kihasználta az emberfórt bő kilenc perccel a vége előtt.

Viszonylag gyorsan válaszoltunk, az első sorba nevezett Orbán Attila várt ki Sille Tamás passza után, majd takarásból kilőtte a hosszú felsőt. A végén még levittük a kapust, Sofron helyzete azonban pár másodperccel a vége előtt kimaradt, 3-2-re nyert a Zagreb.

Eredmények – EBEL, alapszakasz
Sapa fehérvár AV19 – Medvescak Zagreb 2-3 (0-2, 1-0, 1-1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik