Sport

Fehérvár a házigazda

Január 6-8. között hatodik alkalommal rendezik meg a Volvo Vízilabda Kupát, amelynek 2012-ben először ad otthont egy dunántúli város, Székesfehérvár.

Január 6-8 között hatodik alkalommal rendezik meg a Volvo Vízilabda Kupát, amelynek 2012-ben először ad otthont egy dunántúli város, Székesfehérvár.

 

A háromszoros olimpiai bajnok magyar válogatott ellenfele ezúttal Kanada, Németország, valamint a 2011-ben világbajnok Olaszország együttese. A nemzetközi vízilabda torna, amely válogatottunk jövő évi felkészülési programjának egyik kiemelt állomása, a 2012. évi Európa-bajnokságra és a londoni olimpiáig tartó hosszú felkészülés része.

 

A Volvo Autó Hungária és a Magyar Vízilabda Szövetség 2007-ben kötött szerződése értelmében az általános támogatói megjelenés mellett a Volvo névadó szponzora a minden év tavaszán megrendezett nemzetközi tornának. Sztárcsevity Andrea marketing igazgató elmondta, hogy a hazai sportra kiemelt figyelmet fordító Volvo Autó Hungária a szövetség mellett külön támogatni kívánja az utánpótlást is, ezért a fehérvári tornán minden magyar gól után 60.000 Ft-ot ajánl fel, amit a szövetség kiemelt tehetséggondozásra fordít.

Székesfehérvár önkormányzata több tekintetben is támogatja a rendezvényt. Mészáros Attila tanácsnok elmondta, hogy egyrészt ingyenesen biztosítja az uszodát a város a rendezény idejére, emellett közgyűlési döntéssel anyagi támogatást is ad. „Szép évindító lesz ez a három nap Fehérváron és bízom benne, hogy jó hangulató sporteseménnyel kezdődhet az év” – mondta Mészáros Attila.

– A rendezvény lebonyolítását Székesfehérvár önkormányzata, valamint a dr. Móré Attila által irányított Alpha-Vet Kft vállalta magára. Óriási dolog, hogy egy ilyen nagyszabású rendezvény városunkban kerül sor, egyesületünk, a Fehérvár Póló SE életében ez egy hatalmas ünnep. Fiatal játékosaink testkövezelből találkozhatnak az olimpiai bajnokokkal, példaképeikket. Bízom abban, hogy az esemény nagy lökést ad klubunknak, újabb gyerekek gondolják, hogy egy életre elkötelezik magukat ezzel a roppant sikeres sportággal – jegyezte meg Horváth István, a Fehérvár Póló SE szakosztályvezetője.

Ajánlott videó