Sport

Dirk Nowitzki a megállíthatatlan

Dirk Nowitzki kosárlabdázót és Magdalena Neuner sílövőt választották meg Németországban az idei év legjobb férfi, illetve női sportolójának.

A Dallas Mavericksszel NBA-bajnok Dirk Nowitzki, az észak-amerikai profi bajnokság júniusi döntőjének legértékesebb játékosa az első kosárlabdázó, aki kiérdemelte a címet, melyért többek között a végül második Sebastian Vettelt, a Forma-1 immár kétszeres világbajnokát kellett megelőznie.

Mint tudjuk összehasonlítani az almát a körtével nem lehet, de egy biztos, megelőzni a forma-1 aktuális világbajnokát az egyik legnagyobb sportnemzet év sportolója szavazásán elképesztő elismerés. Egy kosárlabdázónak különösen. Hogy miért jobb mindenkinél? Íme:

Dirk Nowitzki a megállíthatatlan

Az idei vb-n három arany- és két ezüstérmet szerző Magdalena Neuner 2007 után másodszor kapta meg az elismerést, s elképzelhető, hogy egyben utoljára is, mivel korábban kilátásba helyezte, hogy a 2011/2012-es szezon után visszavonul. A mindössze 24 éves biatlonos a szavazáson óriási fölénnyel előzte meg a teniszező Andrea Petkovicot.

A csapatoknál a labdarúgó Bundelsiga győztese, a Borussia Dortmund lett az első, megelőzve a labdarúgó-válogatottat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik