Sport

Luongo lehúzta a rolót

A Vancouver Canucks kapusa kulcsszerepet játszott csapata Minnesota Wild felett aratott győzelmében az észak-amerikai profi jégkorongligában.

Az NHL hétfői játéknapján a Vancouver hazai pályán 4-0-ra verte a Minnesota együttesét, Roberto Luongo pedig 33 védése után az idény során először örülhetett annak, hogy megúszta kapott gól nélkül csapata aktuális mérkőzését.

Mellette a Sedin-testvérek is sokat tettek a sikerért, Henrik egy góllal és két gólpasszal, Daniel három gólpasszal vétette észre magát.

A Vancouver gólt sem kapott:

Nagy csatát hozott a Dallas-Anaheim találkozó, ahol a hazaiak a második harmad elején két emberelőnyös gól után már 3-0-ra vezettek, de a Ducks is kihasznált két fórt, majd még ebben a játékrészben egyenlített.

A vendégek igyekezete azonban végül hiábavalónak bizonyult, a harmadik harmadban ugyanis a Dallas két góljára nem érkezett válasz, így 5-3-ra nyert a Stars.

A Boston listavezető keleten, miután 3-2-re verték a vendég Montreal csapatát, míg a Detroit ugyanilyen arányban nyert idegenben, az Edmonton otthonában.

Két hétfői mérkőzésen is csak a szétlövés döntött: a Los Angeles a Torontót, a Colorado pedig a Philadelphiát verte így.

Eredmények – NHL

Vancouver Canucks-Minnesota Wild 4-0
Boston Bruins-Montreal Canadiens 3-2
Toronto Maple Leafs-Los Angeles Kings 2-3 – szétlövéssel
Dallas Stars-Anaheim Ducks 5-3
Colorado Avalanche-Philadelphia Flyers 3-2 – szétlövéssel
Edmonton Oilers-Detroit Red Wings 2-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik