Sport

Szerbeken vagy letteken át könnyebb volna az út Thaiföldre

Harnisch Ákos élménybeszámolója a Gyöngyösön megrendezett futsal vb-selejtezőről, továbbjutásról, ellenfelekről.

Ahogy arról korábban beszámoltunk a magyar válogatott másodikként jutott tovább csoportjából. A Rába ETO ifjú tehetségét faggattuk a futsal vb-selejtezőről. A fiatal játékos lelkesen kezdett bele a beszámolóba:
– Nagy élmény volt hazai közönség előtt kiharcolni a továbbjutást a gyöngyösi vb-selejtezőből. Jó érzéssel töltött el a sok néző jelenléte és a biztatásuk, s az sem utolsó szempont, hogy az utolsó meccsünkön már tét nélkül léphettünk pályára.

Nem tagadja, meglepte őket a lettek elleni szoros küzdelem:
– Tudtuk, hogy Oroszország toronymagasan esélyes a csoportunkban a győzelem megszerzésére, viszont úgy gondoltuk Kazahsztán válogatottja erősebb lesz, a s a lettekkel könnyebben el fogunk bírni. Nem így alakult, mert a kazahokat 5-1-es gólaránnyal győztük le, s a lett csapat ellen pedig nagyon szoros meccset vívtunk, épp az utolsó percben sikerült csak egyenlítenünk, de bíztunk abban, hogy számunkra kedvezően alakul a harmadik játéknap, szerencsére úgy lett.

Saját szerepléséről a következőképp vall Harnisch:
– Az első mérkőzésen nyújtott teljesítményem nem volt megfelelő, viszont a lettek ellen elég fontos gólt szereztem az utolsó percben, ezzel mentettünk pontot. Az pedig nagyon jó érzés, hogy a világ egyik legjobb csapatának, az orosz válogatottnak kapujába is betaláltam.

Arra a kérdésre, mi következik most így felelt a fiatal futsalos:
– Velem együtt öt győri játékos játszott a keretben, erőltetett szezonon vagyunk túl a csapattársaimmal, hiszen a Bajnokok Ligájában is szerepeltünk, de úgy gondolom, most karácsony és szilveszter között jut idő arra, hogy kipihenjünk ezt a sűrű időszakot, mindenki többet lehet a családjával. Legközelebb januárban lesz összetartás, majd februárban egy páros meccs, s csak utána kezdődik meg ismét a hajtás: a következő selejtezővel.

Ákos bízik benne, könnyű ellenfelet sorsolnak majd a magyar válogatottnak:
– Reménykedünk benne, a következő fordulóra -, ami márciusban lesz – nem spanyol vagy olasz ellenfelet kapunk, jobban örülnénk a szerb, esetleg a cseh válogatottnak, úgy nagyobb esélyünk lenne arra, hogy kijussunk a thaiföldi világbajnokságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik