Sport

Edoardo Alescio győzött a WPT Velence versenyén

Az olasz Edoardo Alescio 175 ezer eurót nyert a World Poker Tour Velence versenyén megszerzett első hellyel.

Viszonylag gyors finálét láthattak a WPT Velence nézői, amelyen végül az olasz Edoardo Alescio tudott győzedelmeskedni – írja a Poker.hu.

Vasárnap délután vette kezdetét a World Poker Tour Velence hatfős fináléja, egy olasz játékos, Michele Caroli állt az élen, rajta kívül még három olasz, egy amerikai és egy ukrán zsugás volt ott a döntőben.

Az első távozó az ukrán Alexander Dovzhenko lett, majd őt követte Andrea Benelli, akit az amerikai Steve O’Dwyer búcsúztatott, aki hiába kezdett az utolsó helyről, hamarosan az élen találta magát, hozzá csak Edoardo Alescio tudott felzárkózni, szinte fej-fej mellett haladtak.

A negyedik helyezett Andrea Dato lett, őt követte Caroli, akinek nem sikerült kihasználnia a döntő elején birtokolt előnyét, a dobogó alsó fokára állhatott fel.

A párbajt az amerikai kezdhette meg előnyből, viszont Alescio olaszos szerencsével fordítani tudott, és nem sokkal később véget is ért a küzdelem. Alescio ötös párral, míg O’Dwyer A-7-el ment allin, és hiába lett az első lap egy ász, az asztalra végül esett egy újabb ötös.

Edoardo Alescio tehát ötös szettel búcsúztatta ellenfelét, és nyerte meg a WPT Velence bajnoki címét. A hatalmas trófea mellé eltehette a 175 ezer eurós fődíjat is.

A WPT Velence végeredménye:
1.hely: Edoardo Alescio – 175 000 euró
2.hely: Steve O’Dwyer – 95 550 euró
3.hely: Michele Caroli – 66 090 euró
4.hely: Andrea Dato – 43 120 euró
5.hely: Andrea Benelli – 34 245 euró
6.hely: Alex Dovzhenko – 27 035 euró


Edoardo Alescio nyilatkozik a győzelme után:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik