Sport

Bronzérmet szereztek

A magyar válogatott hatgólos győzelmet aratott a spanyol együttes felett a donecki U20-as divízió II-es jégkorong-vb vasárnapi játéknapján, így a harmadik helyen végzett.

Magabiztos győzelemmel fejezte be Donyeckben (képünkön) az U20-as divízió II-es A-csoportos világbajnokságot a magyar junior válogatott. Eric Thurston – valamint a fehérvári másodedző, Kóger István, továbbá volános hokisokkal jócskán megtűzdelt – együttese a vasárnapi záró napon kiütötte a spanyolokat.
Pedig nem a legjobban indult a találkozó a mieink szempontjából, hiszen Németh Attila már a 19. másodpercben összeszedett egy kisbüntetést. A spanyolok a 4. perc elején – 15 másodpercre – kettős emberhátrányba kerültek. S épp csak szimplává alakult a dupla hátrányuk, amikor Adrian Ubieto kiállítása miatt megint három mezőnyjátékosuk maradt a jégen. Ezt a sanszot pedig a magyarok már kíméletlenül kihasználták: a 4. perc végén Németh Attila szerezte meg a vezetést. Dorner Benjamin kiállítását kibekkeltük, a spanyoloknak viszont ugyanez nem sikerült Alejandro Carbonell kisbüntetése kapcsán. A 12. percben Gőz Balázs mattolta Bruno Gonzalez kapust. A 14 percben Fekti Ádám is betalált, majd kivédekeztük Erdélyi Tamás kiállítását. A magyar fölényre jellemző, hogy ebben a játékrészben 19:8 volt a kapura lövések aránya (3-0).
A második felvonást Dömötör Róbert kiállítása vezette fel, ám a spanyolok 33 másodperc alatt két emberüket is elveszítették, így máris a mieink hokizhattak négy-a-három-ellen. S éltek is a lehetőséggel, a 28. percben megint Németh Attila talált be. A 30. percben kisebb csetepaté tört ki, ennek eredményeként magyar részről Fekti Ádámot 2+2, Tóth Gergőt 2 percre, míg a spanyoloktól Juan Palaciost és Juan Gordót egyaránt 2-2 percre vonta ki a forgalomból a svájci vezetőbíró, Marc Wiegand. A 35. percben kettős emberhátrányba kerültünk Farkas Simon és Erdélyi Tamás kiállítása miatt, de a védelmünk magabiztosan állt a lábán. A 39. percben azonban már nem volt kegyelem, Javier Garcia gólra váltotta Varga Arnold kisbüntetését. A végszó ebben a harmadban így is a magyaroké volt, Németh Attila 1 másodperccel a szünet előtt már a harmadik találatát ünnepelhette (5-1).
Az 50. percben Ignacio Solorzanónak kellett kiülnie a büntetőpadra, és a magyar válogatott 1 perc 5 másodperc alatt élt a lehetőséggel, Papp Csaba talált be. Az 57. percben – megint csak emberelőnyben – Meretei Márkó állította be a 7-1-es végeredményt.
A kapusok közül Pleszkán József 24/25-ös, míg Bruno Gonzalez 48/55-ös statisztikát produkált. Németh Attila 4 ponttal (3+1) zárta a találkozót.
Ezzel a győzelemmel a magyar válogatott megszerezte a bronzérmet, de a feljutástól ez alkalommal sajnos messze voltak a mieink.
Magyarország–Spanyolország 7-1 (3-0, 2-1, 2-0)
Doneck
Magyarország: Pleszkán – Erdélyi T., Varga A., Hardi R., Németh A., Farkas T.; Gőz, Dorner, Farkas S., Pichler, Papp Cs.; Nagy R., Dömötör, Fekti Á., Kocsis, Tóth G.; Géczi, Meretei, Horváth D., Reiter

 

 

U20-AS DIVÍZIÓ II-ES , VASÁRNAP

 

Magyarország–Spanyolország 7–1 (3–0, 2–1, 2–0)

A magyar gólszerzők: Németh (3), Gőz, Papp, Fekti, Meretei

HÉTFŐN JÁTSZOTTÁK

Magyarország–Litvánia 2–1 (1–0, 0–0, 0–1, 0–0) – büntetőkkel

A magyar gólszerző: Németh

SZERDÁN JÁTSZOTTÁK

Ukrajna–Magyarország 7–6 (3–2, 1–3, 3–1)

A magyar gólszerzők: Hardi (2), Tóth, Erdélyi, Németh, Nagy

CSÜTÖRTÖKÖN JÁTSZOTTÁK

Hollandia–Magyarország 4–3 (0–0, 3–0, 1–3)

A magyar gólszerzők: Farkas, Fekti, Varga

SZOMBATON JÁTSZOTTÁK

Magyarország–Koreai Köztársaság 6–2 (2–1, 2–0, 2–1)

A magyar gólszerzők: Tóth (2), Fekti, Farkas, Németh, Reiter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik