Sport

Schmitt Pál: a vívás megtanít tisztelni az ellenfelet

A vívás megtanít tisztelni az ellenfelet - mondta Schmitt Pál köztársasági elnök szombaton Debrecenben, a helyi DHSE-PMD új vívótermének avatásán.

A kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző államfő szerint a vívás olyan sport, ami megtanít gyorsan reagálni, s megtanít megbecsülni az ellenfelet, aki nem ellenség, hanem nemes ellenfél, “akivel a meccs után kezet fogunk, akár nyerünk, akár veszítünk”.

Schmitt Pál a jelenlétét az avatáson – túl azon, hogy ő is vívó volt – azzal indokolta, hogy Magyarországon ritkán avatnak vívótermet.

“Ha egy város vívótermet avat azt jelenti: hisz abban, hogy a vívás fontos, hisz abban, hogy a város sportja, kultúrája épp olyan jelentős, mint az energiaellátás, vagy az ivóvíz biztosítása. A sport, a vívás a jövőről, a következő generáció egészségéről szól” – tette hozzá az államfő megjegyezve, hogy Debrecen a sport szinte teljes spektrumát kínálja a fiataloknak.

Egy megszűnt iskola tornatermét kapta meg a helyi vívóklub. Ezt a tornatermet alakították át és bővítették most ki egy új teremmel.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik