Sport

Lenyomták Dél-Koreát a magyar fiatalok

A magyar válogatott 6-2-re legyőzte a dél-koreai csapatot a donyecki U20-as divízió II-es jégkorong-világbajnokság szombati játéknapján.

Az U20-asok divízió II-es jégkorong-világbajnokságának A csoportjában a mieink Litvánia ellen egy büntetőkkel kicsikart győzelemmel kezdtek hétfőn, azóta azonban a házigazda ukránoktól és a hollandoktól is kikaptak Eric Thurston tanítványai.

Szombaton az a Dél-Korea volt az ellenfél, amely eddig mindössze egy pontot szorgoskodott össze, Ukrajna ellen szétlövéssel kapott ki az ázsiai gárda. A negyedik forduló nyitómeccsén a mieink bő egy perc után már vezetést szereztek, Fekti Ádám egyenlő létszámnál talált be. Erre Yang ugyan emberfórból válaszolt, Farkas Simonnak köszönhetően azonban 2-1-ról várhattuk a folytatást.

A második tíz perc főleg a kiállításokról szólt, azonban Tóth Gergő és Németh Attila találatával tovább növeltük előnyünket. A harmadik felvonásban újabb kettőt vágtunk (Tóth másodszor volt eredményes, majd Reiter Richárd iratkozott fel a góllövők közé), Cho találata csak a kozmetikázásra volt elegendő, magabiztos 6-2-es magyar siker lett az összecsapás vége. A Thurston-csapat így biztosan elkerüli a kiesést.

Vessük bele egy kicsit magunkat a statisztikákba: a mieink 62-szer vették célba az ellenfél kapuját (Park 55-ször, Lee egyszer tudott védeni), a túloldalon Pleszkán József 24 löketből 22-t is hatástalanítani tudott. A magyar fiatalok összesen harminchat perc kiállítást szedtek össze, Dél-Korea csak 12-őt. A meccs legjobbjának választott Tóth Gergő és Kocsis Ferenc is három ponttal zárta az összecsapást, előbbi két gólt és egy gólpasszt, utóbbi három asszisztot jegyzett a hatvan perc során.

Vasárnap Spanyolországgal meccselünk, a csoportból az első jut fel a magasabb osztályba.

Eredmény – U20-as divízió II-es jégkorong világbajnokság

Magyarország – Koreai Köztársaság 6-2 (2-1, 2-0, 2-1)
Magyar gólszerzők: Tóth (2), Fekti, Farkas, Németh, Reiter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik