Sport

Sólyomröpte tökéletes harmóniában

Az amerikaifoci csúcsligája, az NFL 15. alapszakasz-fordulójának nyitómeccsén az Atlanta Falcons 41-14-re legyőzte a Jacksonville Jaguars-t.

“Tökéletes harmóniában” – ez áll az NFL hivatalos honlapján, mint a csütörtök esti (nekünk péntek hajnali) meccs fő jellemzője.

Ez természetesen az atlantai Sólymokra vonatkozik, akik szárnyaltak, dacára a súlyos tehernek, miszerint nagyon kellett ez a győzelem ahhoz, hogy jó eséllyel tudjanak tovább harcolni a play off-ért.

Erről majd később, lássuk, mi történt az atlantai Georgia Dome-ban. A múlt héten a Falcons 16 pontos hátrányt dolgozott le egy félidő alatt a Caroline Panthers otthonában, a győzelem okozta önbzalommal felfegyverkezve és saját közönsége buzdításától kísérve módszeresen és hamar megkezdte a pontgyártást.

Az Atlanta irányítja, Matt Ryan jól osztogatott, a támadófal megvédte őt, a védelem zavarba hozta a Jaguárokat, így nem csoda, hogy a rookie Julio Jones touch down-jával és Matt Bryant 33 yardos mezőnygóljával gyorsan 10-0 lett az állás.

Julio Jones touch down-ja:

Újabb hazai hétpontos következett, köszönhetően egy elejtett puntnak, amiből végül az Atlanta sűrű fizikumú running back-je, Michael Turner futott be a célterületre.

Michael Turner futása:

A 17-0 már combos előny volt, de nem annyira, mint a félidei 27-0, Roddy White elkapása és Bryant újabb field goal-ja után.

Roddy White növelte az atlantai előnyt:

Az űrelőny tudatában a nagyszönet után sem állt meg az Atlanta, 41-0-nál tudtak szépíteni a szétcincált Jagurárok, igaz legalább két emlékezetes hétpontossal. Előbb Zach Potter hordta vissza a labdát egy kirúgás után, majd az újonc Chastin West touch down-jával alakult ki a 41-14-es végeredmény.

A Jaguars play off-reményei már régen elszálltak, a Falcons győzelmével viszont jó eséllyel pályázik arra, hogy a Nemzeti Főcsoportból továbbjusson.

A 15. forduló nyitómeccse után két három nap szünet, majd újabb izgalmak következnek, a forduló egyik kérdése, hogy a már továbbjutott csapatok, a bajnok, 13-0-val álló Green Bay Packers, illetve a New Orleans Saints, a Houston Texans és a San Francisco 49ers elkezdik-e pihentetni kulcsembereiket, vagy a Green Bay például rámegy a hibátlan alapszakaszra,fáradtságot, illetve sérülést kockáztatva.

Amíg a play off-résztvevők eme kellemes gondjukkal bíbelődnek, mögöttük nagy a tülekedés a további rájátszást érő helyekért. Bár a hét vége után már csak három forduló van hátra az alapszakaszból, sok csapatnak van még erre esélye, éppen ezért öldöklő küzdelmek várhatóak.

NFL, 15. forduló
Atlanta Falcons-Jacksonville Jaguars 41-14 (10-0, 17-0, 14-7, 0-7)

12.18.
Kansas City Chiefs–Green Bay Packers
Tampa Bay Buccaneers–Dallas Cowboys
Buffalo Bills–Miami Dolphins
New York Giants–Washington Redskins
Indianapolis Colts–Tennessee Titans
Houston Texans–Carolina Panthers
St. Louis Rams–Cincinnati Bengals
Minnesota Vikings–New Orleans Saints
Chicago Bears–Seattle Seahawks
Oakland Raiders–Detroit Lions
Philadelphia Eagles–New York Jets
Arizona Cardinals–Cleveland Browns
Denver Broncos–New England Patriots
12.19.
San Diego Chargers–Baltimore Ravens
12.20.
San Francisco 49ers–Pittsburgh Steelers

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik