Sport

Romániában is utolsó lett a hokiválogatott

Pénteken a házigazdától kapott ki 4-1-re a magyar jégkorong-válogatott a csíkszeredai nemzetközi tornán.

A kísérleti stádiumban járó magyar jégkorong-válogatott a napokban Csíkszeredában vendégeskedett a Négy Nemzet Tornáján. Kevin Primeau fiatalokkal teletűzdelt csapata szerdán Lengyelországtól kapott nagy verést, csütörtökön pedig hiába vezetett kétszer is Ukrajna ellen, 3-2-es zakó lett vége. A mieink pénteken léptek pályára utoljára, az ellenfél pedig a házigazda Románia volt, amely eddig csak egy meccset játszott, a lengyelektől kapott ki 3-2-re.

Az első harmadban kiegyenlített játékot láthatott az erdélyi publikum, igaz a játék inkább a hazai harmadban folyt, azonban Adrian Catrinoi és Bálizs Bence is védte az összes lövést, 0-0-val zárult az első húsz perc.

A második etapban nem kellett sokat várni az első gólra, Antal Zsombor szerezte meg Romániának az előnyt, a mieink a túloldalon egy keresztvason csattanó lökettel válaszoltak. Kisvártatva már kettő volt közte, Becze Tihamér húzott el keresztbe a harmadunkban, majd keresztbe visszalőtt korongja utat talált a hálóba Bálizs lábai közt. A folytatás megint a miénk volt, a góllövéssel azonban újfent hadilábon állt a gárda, kétgólos hátrányról várhatta a magyar csapat a harmadik harmadot.

A rendes játékidő utolsó felvonásában egy pillanatra a szívünkhöz kaphattunk, ám a hazaik gólját kisles miatt érvénytelenítették – kissé szigorú ítélet volt, de könnyen túltettük magunkat rajta. A túloldalon aztán a veterán Gröschl Tamás lövése után tréfálta meg a korong Catrinoi kapust, azonban nem örülhettünk sokáig, Szőcs Szabolcs életerős bombája Bálizs mamutja és karja közt vágódott a hálóba, visszaállt a kétgólos különbség. Ezúttal is mezőnyjátékosra váltottuk kapusunkat, a nagy feltámadás azonban újfent elmaradt, cserébe kaptunk egy üreskapus gólt, 4-1 lett a vége.

A románok ezt megelőzően utoljára tizenegy mérkőzéssel ezelőtt, 1997. március 28-án nyertek a magyarok ellen, akiknek így most megszakadt az öt győzelemből álló sorozata a rivális ellen.

Primeau irányításával hatból hat mérkőzést veszített el a hokiválogatott, így Miskolc után Csíkszeredán is utolsó lett a nemzetközi tornán. Ne feledjük ugyanakkor, hogy egyelőre még kísérletezgetés folyik a nemzeti csapatnál, a fontos kérdések az áprilisi divízió I-es világbajnokságon dőlnek majd el Szlovéniában. Mindenesetre a helyzetkihasználoson lesz mit csiszolni addig is.

Eredmény – Négy Nemzet Tornája, 3. játéknap
Románia-Magyarország 4-1 (0-0, 2-0, 2-1)
Gólszerzők: Antal (25.), Becze (29.), Szöcs (49.), Basilidesz (59.), illetve Gröschl (48.)
A másik pénteki mérkőzésen:
Ukrajna-Lengyelország 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
Az állás: 1. Lengyelország 6 pont/ 3 mérkőzés (9-5), 2. Ukrajna 6/2 (5-2), 3. Románia 3/2, 4. Magyarország 0/3
szombaton játsszák:
Románia-Ukrajna 15 óra 30 perc

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik