Sport

Egyhangú döntéssel bontottak

Aczél Zoltán vezetőedző szerződését az MLSZ eltiltó határozata alapján egyhangúlag bontotta fel szerdán a Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. taggyűlése.

Erről tájékoztatta az MTI-t Marton Zsolt alpolgármester, aki a többségi tulajdonos szombathelyi önkormányzatot képviseli a Haladás Labdarúgó Kft-ben.

“A sajtóban megjelent információk, amelyek arra engednek következtetni, hogy komoly vita alakult ki a tulajdonosok között, megalapozatlanok” – tette még hozzá csütörtöki közleményében.
Az alpolgármester az MTI érdeklődésére még elmondta, hogy felajánlották a kölcsönös megegyezés lehetőségét, anyagi ellenszolgáltatás nélkül, ezt a másik fél nem fogadta el, így marad a munkaviszony felbontása a munkáltató részéről.
Marton Zsolt – aki arra is kitért csütörtök reggel, hogy a “hírekben közöltekkel ellentétben Czeglédy Csaba nem tulajdonosa a Haladás Labdarúgó Kft-nek” – arról is beszámolt: nem felel meg a valóságnak, hogy a Haladás tulajdonosai nem tudtak megegyezni a csapat új edzőjéről.
“Ezzel szemben egyhangúlag döntött a taggyűlés arról, hogy hétfőn hallgatja meg az edzőjelölteket, és dönt az új tréner személyéről” – fogalmazott.
Czeglédy Csaba ügyvéd – a vesztegetéssel és kötelességszegéssel gyanúsított Aczél Zoltán jogi meghatalmazottja – az MTI-nek szerdán azt mondta: a tréner felajánlotta, hogy ha a Magyar Labdarúgó Szövetség határozata jogerőre emelkedik, önként távozik posztjáról, a közös megegyezéses szerződésbontást viszont nem fogadta el. Hozzátette: rendkívüli felmondásról a tulajdonosok nem dönthettek, hiszen ebben az esetben először fegyelmi tárgyalást kellene tartani a klubnál, ahol ismertetnék Aczél Zoltánnal, hogy miért akarják elküldeni, a döntéshozóknak meg kellene hallgatniuk a tréner védekezését, majd határozatot kellene hozniuk, illetve elszámolni a munkavállalóval.
Az MLSZ fegyelmi bizottsága kedden felfüggesztette a sportszakmai tevékenység alól Aczél Zoltánt, aki addig nem dolgozhat a labdarúgásban, amíg a bíróság jogerős határozatot nem hoz.
A november 30-án őrizetbe vett, majd december 9-én szabadlábra helyezett szakvezetőt azzal gyanúsítják, hogy – még a Siófok trénereként – 2009-ben pénzt fogadott el a Honvéd-Siófok Magyar Kupa- és a Zalaegerszeg-Siófok bajnoki mérkőzés előtt és a “megrendelő” számára kedvezően befolyásolta a meccsek végeredményét.
A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás Sopron Bank honlapja szerdán arról számolt be, hogy Aczél Zoltán utódja Artner Tamás, az NB II-es Ajka vagy Tóth László, a Haladás NB III-as csapatának edzője lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik