Sport

Újabb magyar olimpiai kvóta vitorlázásban

A Laser hajóosztályban szereplő Berecz Zsombor kvótát szerzett a Perthben zajló olimpiai kvalifikációs vitorlás-vb-n.

Berecz Zsombor megtette, amit megkövetelt a haza, megy Londonba!

A magyar versenyző a mezőny első harmadában, pontosan a 31. helyen végzett az eddigi futamok alapján – szerdán a negyedik és tizedik pozícióban ért célba -, így az úgynevezett Arany csoportban folytathatja szereplését, ezzel pedig már biztos résztvevője a jövő évi londoni ötkarikás játékoknak.

Laserben 35 kvótát osztanak most ki az ausztráliai vb-n. A múlt héten indult magyarok közül a szörfös Detre Diána jutott olimpiai indulási joghoz, a szintén szörfös Gádorfalvi Áronnak pedig jó esélye van erre.

Gádorfalvi az Arany csoportban
Utassy Loránd szövetségi kapitány  elmondta: a kedvezőtlen széljárás miatt szerdán a tervezett kettő helyett csak egy futamot rendeztek meg, ezen az ötödik olimpiai részvételéért küzdő Gádorfalvi Áron a hetedik lett, amivel összetettben feljött a 22. helyre.
Ez alapján indulhat a mezőny legjobb harmadát tömörítő Arany csoportban. Ide 30 ország versenyzői kerültek be, és mivel ebben a hajóosztályban a mostani vb-ről 28-an jutnak kvótához, szombatig eldől, hogy Gádorfalvinak sikerült-e az indulási jog kivívása. A magyar szörfös a nemzetenkénti lebontásban jelenleg a 16., így biztos előnnyel várja a további futamokat.

Csillaghajóban a Martin Viktor, Bezeréti Miklós páros hét futam után az utolsó, 41. pozíciót foglalja el. Innen 11-en jutnak kvótához.

Vitorlázásban mindössze két olimpiai kvalifikációs versenyt rendeznek, az idei és a jövő évi világbajnokságot. A részvételi helyek 75 százalékát ebben az évben, a többit jövőre lehet megszerezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik