Sport

Könnyek a tévé előtt

A brazíliai világbajnokság helyett fehérvári edzőmeccseken lépett pályára az elkeseredett, montenegrói balátlövő, Sandra Nikcevic

„Nem volt könnyű dolgunk, amikor megérkezett, rendkívül zaklatott állapotban tért vissza a csapathoz. Ez érthető is volt, közvetlenül elutazás előtt derült ki, hogy betegség miatt nem tarthat a montenegrói nemzeti együttessel a dél-amerikai világbajnokságra” – újságolta Kynsburg Zoltán, az Alcoa FKC ügyvezetője, amikor arról kérdezem, légiósuk, a montenegrói Nikcevic miként élte meg, hogy a brazíliai vb helyett Fehérváron, előkészületi meccseken kénytelen bizonyítani.

A rendkívül balszerencsés Nikcevic a riói, santosi utazás helyett visszatért fehérvári munkáltatójához, s pár nap pihenés után bekapcsolódott az FKC-nál zajló munkába. Elkeseredettsége érthető volt, hiszen a mérkőzések közötti szünetben vélhetően szívesebben múlatta volna az időt világklasszis társaival a brazil nyárban, a Copacabanán, mint a télies, nem túl barátságos időben, Fejérben. Míg Bojana Popovic, Katarina Bulatovic, a nyártól győri színekben szereplő Jovanka Radicavic, vagy a korábbi győri, Ana Djokic a távolban szórta a gókolat, ő edzőmeccseket vívott.

A jobbkezes átlövő a nyáron igazolt Magyarországra, előzőleg a horvát Pula, majd a Koprivnica együttesét erősítette.

– Két napon át sírtam, amikor kiderült, nem utazhatok a csapattal Brazíliába. Az utóbbi két évben minden kvalifikációs mérkőzésen pályára léptem, biztos csapattagnak számítottam. Átvettem a formaruhát, az összes felszerelést, készültem az utazásra. Azonban megbetegedtem, ezért az edzések és az utolsó, felkészülési találkozók mindegyikén nem vehettem részt, hol gyakorolhattam, hol nem. A lázam hirtelen felszökött 39 fokra, bár injekcióztak, nem tudták levinni, ezért az orvosok végül eltiltottak az utazástól – mondja a 27 éves Nikcevic, aki fiatal kora ellenére az FKC korelnöke.

Hangjában még mindig érzékelhető a csalódottság.Amikor arról faggatom, arra volt-e esély, hogy néhány nappal később a többiek után repüljön, nemmel válaszol. A keret elutazott, ő pedig otthon maradt, illetve ahogy jobban lett Fehérvár felé vette az irányt. Nagy álma teljesült volna a világversennyel, ráadásul Dél-Amerikában sem járt még soha, s nem tudja, valaha kap-e még esélyt az élettől, vagy sem.

Társai a csoportmeccseken bizonyították rátermettségüket, az egyik legerősebb csoportból a második helyen léptek a 16 közé, ám a 8 közé már nem sikerült beverekedniük magukat, lévén 24-19-es vereséget szenvedtek a spanyoloktól.

– Természetesen néztem a válogatott meccseit, de a többi rivális összecsapásait is megtekintem. Többször előfordult, hogy kijöttek a könnyeim, nagyon szerettem volna ott lenni a többiekkel – tette hozzá Nikcevic.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik