Sport

Elődöntős a Szolnok az Eurokupában

A Szolnok kikapott az oroszországi visszavágón, de így is elődöntős a férfi vízilabda Eurokupában.

A november végi, hazai négygólos sikernek köszönhetően szerdán az egygólos vereség is belefért a Szolnok csapatának az orosz Szintyez Kazany vendégeként, az Eurokupa negyeddöntőjének visszavágóján.

Kezdettől magabiztosan és céltudatosan játszott, kiválóan védekezett, megfontolt támadásokat vezetett, s a döntetlent egészen a végéig őrizve pólózott a Tisza-parti együttes Kazanyban – összegezte a helyszínről a mérkőzés jellemzőit Mohi Zoltán klubelnök.

A szolnoki gárda a november 26-i, itthoni meccsen a kezdeti hátrányból fordítva nyert végül 11-7-re, így a visszavágónak masszív előny birtokában vághatott neki. Az oroszok hiába próbálkoztak, a magyar együttes folyamatosan tartani tudta az “ikszet”, s ahogy a korábbi kiváló játékos fogalmazott: “egyértelmű volt a Szolnok győzelme”.

A legjobb négy közé jutással történetének eddigi legnagyobb nemzetközi sikerét könyvelheti el a vízilabdaklub, s jóllehet az elődöntős párosítást majd csak ez után készíti el a kontinentális szövetség, a LEN, a hasonlóképpen eredményes folytatás is benne van a csapat játékában. A második számú európai kupában most szünet következik, az állva maradt csapatok február 25-én kezdik meg párharcukat a döntőbe jutásért.

Eredmény – Eurokupa, negyeddöntő, visszavágó
Szintyez Kazany (orosz) – Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 6-5 (1-1, 2-2, 1-1, 2-1)
A magyar csapat góldobói: Negrean 3, Pásztor, Marnitz 1-1
Továbbjutott: a Szolnok, 16-13-as összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik