Sport

Tét nélküli Juhászék meccse

Öt csoportban talál gazdára továbbjutást érő hely szerdán a labdarúgó Európa Liga csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában

A Juhász Rolandot is foglalkoztató Anderlecht tét nélküli mérkőzésen fogadja a Lokomotiv Moszkvát.A belga együttes eddig százszázalékos teljesítményt nyújtott, mind az öt találkozóját megnyerte, s mivel a legjobb 32 közé jutást már az orosz gárda is bebiztosította, a szerdai összecsapásnak gyakorlatilag nincs komoly tétje, csupán annyi, hogy ha a moszkvai csapat három, vagy több góllal legyőzi Brüsszelben Juhászékat, az élen végez az L csoportban. A Szabics Imrét sérülés miatt hosszabb ideje nélkülözni kénytelen Sturm Graz a pont nélkül utolsó AEK Athént fogadja, s győzelemmel szépen búcsúzhat az európai kupaidénytől.
A D, E, F, J és K jelű csoportokban ugyanakkor még nagy küzdelem várható a továbbjutást érő pozíció megkaparintásáért. A D jelű négyesben a már biztosan csoportelső Sportingon kívül az egyaránt hatpontos Lazio és Vaslui léphet tovább. Ha a két együttes azonos ponttal zár, akkor közöttük az egymás elleni eredmény rangsorol majd, ebből a szempontból pedig a román csapatnak kedvezőbb a helyzete. Az olasz alakulat ugyanakkor élhet a hazai pálya előnyével, mivel otthon lép pályára a Sportinggal szemben, miközben a Vaslui a már biztosan utolsó Zürich vendége lesz.
Az E csoportban a Besiktas és a Dinamo Kijev csatlakozhat a továbbjutását már korábban bebiztosító Stoke Cityhez. A törökök hárompontos előnyben vannak a Kijevvel szemben, így nekik már egy döntetlen is elég lenne az üdvösséghez a Stoke elleni, hazai meccsen. A Dinamónak mindenesetre jó esélye van a sikerre, lévén az utolsó helyezett izraeli Maccabi Tel-Avivot fogadja.
Az F jelű kvartettben a már biztosan csoportelső Athletic Bilbao mögött a Salzburg, vagy a Paris Saint-Germain lép majd tovább, egyelőre minkét gárda hétpontos. Előbbi kedvezőbb helyzetből várja a befejező kört, ugyanis az egymás elleni eredmény tekintetében jobban áll riválisánál. A franciák számára reális esély az lehet, hogy a mostanáig egy pontot szerzett Slovan Bratislava hazai környezetben legyőzi a Salzburgot, ők pedig legalább döntetlent érnek el saját stadionjukban a Bilbao ellen.
Az eddig kiegyenlített küzdelmet hozó J csoportban a már továbblépett Schalke 04-hez még bármelyik csapat csatlakozhat, de a Maccabi Haifa (6 pont) valamivel kedvezőbb helyzetből várhatja a zárókört, mint riválisai, a szerdán egymás ellen pályára lépő Steaua Bucuresti (5) és AEK Larnaca (5).
A K csoportban a Fulham és a Wisla Kraków harcol még a továbbjutásért, a Twente már biztos csoportelsőként lép tovább. A Fulham öt forduló során egy ponttal többet gyűjtött, mint a Kraków, előbbi a negyedik helyezett Odensét, utóbbi a Twentét látja vendégül szerdán.
A D, E és F csoportban 19 órakor, a J, K és L jelű négyesben pedig 21:05 órakor kezdődnek a mérkőzések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik