Sport

Felkerül-e a pont az i-re Szegeden?

Az év talán legfontosabb mérkőzésére készül a Szeged-Beton férfi vízilabdacsapata.

Mielőtt bárki telhetetlennek ítélné e sorok szerzőjét, szeretném leszögezni, hogy amit ebben az idényben elértek Dr. Vincze Balázs fiai az, több mint figyelemre méltó. Mondhatni: Le a kalappal előttük.

Veretlenül vezetik a hazai pontvadászatot, megnyerték a Magyar Kupát és veretlenül feljutottak a BL főtáblájára, s huszonkilenc eddig lejátszott meccsükből mindösszesen egyet, a Bajnokok Ligája főtáblájának harmadik fordulójában veszítettek, a nagy rivális Vasas otthonában.

Mégis, az őszi teljesítmény megkoronázása lenne, ha a szegedi fiúk kilenc ponttal a BL-csoport élén telelnének. Nyilván ehhez lesz egy két-szava a vendégeknek is. Sőt, Dr. Steinmetz Ádám már ki is jelentette a kilenc nappal ezelőtt lejátszott Szeged Beton-Vasas (10-8) meccs után,hogy szerdán győzni mennek Szegedre!

Szombaton este, a Kaposvár ellen lejátszott meccs után a hazaiak trénere azt nyilatkozta, hogy fiai csupán a harmadik negyedben játszottak úgy, ahogyan a Vasas ellen szerdán a teljes játékidőben kell. A szombat kissé borongós hangulatát feloldotta csapata hétfő esti kétkapus mérkőzése, amit a Jug Dubrovnik elleni BL-meccsére készülő szerb Vojvodina ellen játszottak. Az ötnegyedes találkozót a szegediek nyerték, de igazából a mutatott játék tette bizakodóvá az edzőt.

Vincze Balázs elmondta, hogy szeretnének szépen búcsúzni az évtől a várhatóan szép számú publikum előtt, s a hangulatot fokozandó a nagyszünetben százezer forint értékű mobilszolgáltatási ajándékokat sorsolnak ki a szövetség és a klub egyik fő szponzorának felajánlásával. Mindenesetre a szegedi publikum egy hazai győzelemnek örülne a legjobban, hogy az a pont felkerüljön az i-re!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik