Sport

Hazatértek a curlinges hősök

Egy arany- és egy ezüstéremmel tért haza a magyar küldöttség a moszkvai curling-Európa-bajnokságról. A két érem A-csoportos tagságot jelent.

Ahogyan arról bszámoltunk, a magyar férfi és női curlingválogatott is történelmet írt azzal, hogy bejutott a B csoportos Európa-bajnokság döntőjébe, és ezzel kivívta az A csoportos Eb-n való szereplést.

A fináléban aztán a lányok aranyérmet szereztek, amellyel jogot szereztek arra, hogy az A csoportos világbajnokságért különmeccset vívjanak az A csoport 8. helyezettjével. Ott végül a csehek ellen kikaptak a mieink, és így a világbajnokságon még a B csoportban indulnak (az Eb A csoportos indulást ez a mérkőzés már nem befolyásolta).

A férfiak az oroszokkal játszották a döntőt, de végül 7-4-re alulmaradtak, így az ezüst csillogott szépen a nyakukban.

A már A-csoportos magyar curlingezők
A férfi csapat: Nagy György, Hall Krisztián, Ézsöl Gábor, Belleli Lajos, Gazdagh Pál, Kiss Zsolt.
A női csapat: Szekeres Ildikó, Béres Alexandra, Patonai Ágnes, Ádám Boglárka, Páthy-Dencső Blanka.

A válogatott küldöttség hazaérkezett, Páthy-Dencső Blanka, a női nemzeti csapat oszlopos tagja pedig megosztotta velünk érzéseit:

“A moszkvai Eb nagy nap volt a magyar curling életében. Amikor kiderült, hogy feljutottunk, az A ligás csapatok közül többen köszöntöttek minket, mert tudták hány év munkája és küzdelme van abban, hogy közéjük kerülhettünk. A díjátadó ceremónia a hagyományok szerint úgy néz ki, hogy a jégpályán felsorakoznak két oldalt az országok, és a középső pályát szabadon hagyják. Ha aranyérmes vagy, akkor ezen kell végigvonulnod a dobogó felé, ez egy 44 méteres szakasz.

A norvég válogatott tagja, Ulsrud – aki az idei férfi Eb-győztes volt, és ikonikus alakja ennek a sportágnak -, mielőtt felvonultunk a csapatok között felállni a dobogóra, odajött hozzánk és ennyit mondott: ‘Lányok, lassan sétáljatok végig, élvezzétek ki ezt a pillanatot, a tiétek. Gratulálok!’ Hatalmas élmény volt, mint ahogy a magyar himnuszt végighallgatni is, miután maga Rókusfalvy András, a magyar szövetség elnöke adhatta át nekünk az érmeket. A reptéren aztán ott voltak a szurkolók, a családtagok és a szövetség képviselői is. Nagyon megható volt” – mondta el a friss Európa-bajnok curlingező.

A magyar curlingválogatott bravúros szerepléséről hamarosan egy bővebb riporttal jelentkezünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik