Sport

Nagy Péter nyert

Nagy Péter nyert a brit fővárosban, a londoni olimpia hivatalos súlyemelő tesztversenyének számító vasárnapi viadalon az ólomsúlyúak mezőnyében.

A szegediek idei Universiade-győztese 396 kilogrammos összetett eredménnyel végzett az élen, megelőzve többek között a kategória legjobbjainak sorába tartozó lengyel Bartlomiej Bonkot és német Almir Velagicet is.
A novemberi, franciaországi világbajnokságon nyolcadik magyar emelő – amint arról Bökfi János, a válogatott szövetségi kapitánya a helyszínről az MTI-nek beszámolt – öt jó gyakorlattal rukkolt ki, szakításban 178, lökésben pedig 218 kilót teljesítve.
A plusz 105 kilósok tíz versenyzőt felvonultató küzdelmében indult egy másik magyar, a hat jó fogást bemutató Gyurkovics Ferenc is, aki 173 és 202 kg-os fogásnemi eredménnyel, összetettben 375 kilóval az ötödik lett.
A jövő nyári londoni ötkarikás súlyemelő-vetélkedőnek otthont adó ExCel csarnokban rendezett, afféle előolimpiának tekintett eseményen rajthoz állt egy magyar női emelő is: Magát Krisztina a plusz 75 kilogrammosok között, a B csoportban a negyedik lett 215 kg-os összproduktummal úgy, hogy csak az utolsó lökését rontotta el 121 kilón, előtte azonban öt jó gyakorlattal 97, illetve 118 kilogrammot teljesített.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik